Když doma začnou černat banány, dají se nakrájet do mrazáku na pozdější přípravu smoothie. Jenže mrazák není bezedný a rychle se plní. Pokud máte stejný problém, máme pro vás skvělý tip, co s tím. Připravte karamelové nanuky podle receptu Lelí a Jakuba Hnidákových z Nanuků Lunar, ty se v mrazáku dlouho neohřejí, tedy vlastně neochladí.
Suroviny
Postup
Prázdné formičky na nanuky dejte nachladit do mrazáku.
Banány spolu se smetanou a mlékem rozmixujte tyčovým mixérem. Následně vmíchejte slaný karamel.
Vyndejte namražené formičky z mrazáku a vlijte směs. Přidejte dřívko a dejte zmrazit do mrazáku do dalšího dne. Aby se nanuky snadněji vyndávaly z formiček, namočte formičku na 5 vteřin do horké vody.
NĚCO NAVÍC
Po vyndání můžete nanuky ozdobit namočením do karamelové čokolády, rozehřáté ve vodní lázni. Nanuky hned po vytažení z čokolády (dříve, než čokoláda stihne zatuhnout) posypte lyofilizovaným ovocem nebo nadrcenou rose gold sušenkou.