Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelový nanuk od Lunaru
Karamelový nanuk od Lunaru
ZDROJ: Nanuky Lunar
sdílet:

Karamelový nanuk od Lunaru

4/5 Počet hodnocení: 20
Do 10 minut Velmi snadné Na 6–8 nanuků (podle velikosti formiček)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 773 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 62 g
Tuky 55 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když doma začnou černat banány, dají se nakrájet do mrazáku na pozdější přípravu smoothie. Jenže mrazák není bezedný a rychle se plní. Pokud máte stejný problém, máme pro vás skvělý tip, co s tím. Připravte karamelové nanuky podle receptu Lelí a Jakuba Hnidákových z Nanuků Lunar, ty se v mrazáku dlouho neohřejí, tedy vlastně neochladí. 

Související recepty

Suroviny

zralé, nakrájené a zmražené
mléko 250 ml
plnotučné
karamel 150 g
slaný

Postup

1

Prázdné formičky na nanuky dejte nachladit do mrazáku.

2

Banány spolu se smetanou a mlékem rozmixujte tyčovým mixérem. Následně vmíchejte slaný karamel.

3

Vyndejte namražené formičky z mrazáku a vlijte směs. Přidejte dřívko a dejte zmrazit do mrazáku do dalšího dne. Aby se nanuky snadněji vyndávaly z formiček, namočte formičku na 5 vteřin do horké vody.

NĚCO NAVÍC
Po vyndání můžete nanuky ozdobit namočením do karamelové čokolády, rozehřáté ve vodní lázni. Nanuky hned po vytažení z čokolády (dříve, než čokoláda stihne zatuhnout) posypte lyofilizovaným ovocem nebo nadrcenou rose gold sušenkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2024/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2024/7

Apetit magazín