Karbanátky Lindström

Karbanátky Lindström

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2841 kcal
Bílkoviny 177 g
Cukr 22 g
Tuky 224 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tohle jídlo se jmenuje po jednom švédském továrníkovi, který část života pobýval v Petrohradě a podává se  jako součást slavnostního švédského stolu smörgåsbord.

Suroviny

hovězí maso mleté 500 g
žloutek 4 ks
worcesterská omáčka 1 PL
cibule 1 ks
nadrobno
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
kapary 2 PL
nasekané
červená řepa 3 PL
nakládaná, nadrobno nakrájená
pažitka 2 PL
nasekaná
smetana
několik lžic na naředění
máslo 2 PL
slunečnicový olej 2 PL
brambory opékané
k podávání
fazolky zelené
blanšírované, k podávání, lze nahradit brokolicí či chřestem

1 Promíchejte maso, žloutky, worcester, cibuli, osolte a opepřete. Zapracujte kapary, řepu i pažitku. Je-li směs moc hustá, přidejte trochu smetany.

2 Tvarujte karbanátky a opékejte je v pánvi na rozehřáté směsi másla a oleje 3 minuty z každé strany (pokud chcete hodně propečené maso, strčte karbanátky na 15 minut do trouby).

 

3 Podávejte s opékanými bramborami a sezonní zeleninou.

NĚCO NAVÍC
Biff Lindström (pojmenovaný po švédském továrníkovi, který část života pobýval v Petrohradě) se podává jako součást slavnostního švédského stolu smörgåsbord. Někdy se ještě doplňuje volským okem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit