0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karbanátky Lindström

Karbanátky Lindström

3.8 / 5. Počet hodnocení: 37
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2841 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 22 g
Tuky 224 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo se jmenuje po jednom švédském továrníkovi, který část života pobýval v Petrohradě a podává se  jako součást slavnostního švédského stolu smörgåsbord.

Suroviny

hovězí maso mleté 500 g
žloutek 4 ks
worcesterská omáčka 1 PL
cibule 1 ks
nadrobno
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
kapary 2 PL
nasekané
červená řepa 3 PL
nakládaná, nadrobno nakrájená
pažitka 2 PL
nasekaná
smetana
několik lžic na naředění
máslo 2 PL
slunečnicový olej 2 PL
brambory opékané
k podávání
fazolky zelené
blanšírované, k podávání, lze nahradit brokolicí či chřestem

1 Promíchejte maso, žloutky, worcester, cibuli, osolte a opepřete. Zapracujte kapary, řepu i pažitku. Je-li směs moc hustá, přidejte trochu smetany.

2 Tvarujte karbanátky a opékejte je v pánvi na rozehřáté směsi másla a oleje 3 minuty z každé strany (pokud chcete hodně propečené maso, strčte karbanátky na 15 minut do trouby).

3 Podávejte s opékanými bramborami a sezonní zeleninou.

NĚCO NAVÍC
Biff Lindström (pojmenovaný po švédském továrníkovi, který část života pobýval v Petrohradě) se podává jako součást slavnostního švédského stolu smörgåsbord. Někdy se ještě doplňuje volským okem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit