Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné

Suroviny

mouka celozrnná 100 g
ovesné vločky 120 g
tuk 40 g
nebo máslo
vejce 1 ks
med 80 g
karob 1 PL
mandlový extrakt 1 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
čokoláda

V míse si smícháme mouku a ovesné vločky.
V jiné míse si vyšleháme heru, vejce, med a mandlový extrakt.
Obsah obou mís spojíme a přidáme karob s práškem do pečiva.
Ze směsi vytvoříme těsto, které zabalíme do potravinové folie a necháme hodinu v lednici.
Těsto vyndáme z ledničky a troubu předehřejeme na 170 °C.
Těsto si vyválíme na plát tlustý cca 0,5 cm a vykrajujeme z něj kolečka, nebo jiné tvary.
Vše klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 170 °C 15-20 minut.

Pekla jsem pouze 13 minut. Jsou vynikajici!

Autor: Petra Varecka

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit