Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karotkový biskupský chlebíček

Karotkový biskupský chlebíček

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1932 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 150 g
Tuky 109 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mrkev 150 g
vejce 4 ks
ořechy 100 g
lze nahradit mandlemi
strouhanka 100 g
rum 1 PL
plus rumová poleva

Postup

1

Žloutky s cukrem ušleháme do hustého krému, přidáme najemno nastrouhanou karotku, umleté ořechy nebo mandle, strouhanku pokapanou rumem současně s ušlehaným sněhem a citronovou kůrou.

2

Pečeme v tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formě asi 40 minut. Vychladlý chlebíček polijeme rumovou polevou.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: mmjitule

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...