Kaše nemusí být jen z brambor. Zkuste naší skvělou polentovou, kterou jsme navíc zjemnili krémovým mascarpone.
Suroviny
mléko
1,13
l
polenta
180
g
instantní nebo obyčejná
máslo
40
g
na kostičky
parmazán
50
g
strouhaný
tymián
1,5
PL
čerstvý, nasekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mascarpone
160
g
tymián
pár snítek, k podávání
Postup
1
Mléko vlijte do rendlíku a přiveďte k varu. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu a míchejte ji metlou. Stáhněte plamen na minimum a míchejte 5 nebo 20 minut (podle typu polenty), aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby. Vmíchejte máslo, parmazán, tymián, sůl a pepř. Polentu rozdějte do misek, ozdobte mascarpone a snítkami tymiánu.
2
Jezte jako jednoduché jídlo či jako přílohu k pečenému masu, kuřeti nebo rybě, jako je tuňák nebo losos.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sýrové hody: 15 receptů plných sýra(15 receptů )
Komentáře
Mascarpone jsem vmichala přímo do kaše a byla krásně jemná, voňavá po tymianu a parmazánu - mňamka.