0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kaše s mascarpone a tymiánem

Kaše s mascarpone a tymiánem

4.1 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2304 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 210 g
Tuky 136 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaše nemusí být jen z brambor. Zkuste naší skvělou polentovou, kterou jsme navíc zjemnili krémovým mascarpone.

Suroviny

mléko 1.13 l
polenta 180 g
instantní nebo obyčejná
máslo 40 g
na kostičky
parmazán 50 g
strouhaný
tymián 1 PL
čerstvý, nasekaný
pepř
mascarpone 160 g
tymián snítek
k podávání
sůl mořská

1 Mléko vlijte do rendlíku a přiveďte k varu. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu a míchejte ji metlou. Stáhněte plamen na minimum a míchejte 5 nebo 20 minut (podle typu polenty), aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby. Vmíchejte máslo, parmazán, tymián, sůl a pepř. Polentu rozdějte do misek, ozdobte mascarpone a snítkami tymiánu.

2 Jezte jako jednoduché jídlo či jako přílohu k pečenému masu, kuřeti nebo rybě, jako je tuňák nebo losos.

Komentáře

Jitka Bacíková

Mascarpone jsem vmichala přímo do kaše a byla krásně jemná, voňavá po tymianu a parmazánu - mňamka.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit