Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kaše s mascarpone a tymiánem
Kaše s mascarpone a tymiánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kaše s mascarpone a tymiánem

4.4/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2325 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 214 g
Tuky 137 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaše nemusí být jen z brambor. Zkuste naší skvělou polentovou, kterou jsme navíc zjemnili krémovým mascarpone.

Související recepty

Suroviny

mléko 1,13 l
polenta 180 g
instantní nebo obyčejná
na kostičky
strouhaný
tymián 1,5 PL
čerstvý, nasekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tymián
pár snítek, k podávání

Postup

1

Mléko vlijte do rendlíku a přiveďte k varu. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu a míchejte ji metlou. Stáhněte plamen na minimum a míchejte 5 nebo 20 minut (podle typu polenty), aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby. Vmíchejte máslo, parmazán, tymián, sůl a pepř. Polentu rozdějte do misek, ozdobte mascarpone a snítkami tymiánu.

2

Jezte jako jednoduché jídlo či jako přílohu k pečenému masu, kuřeti nebo rybě, jako je tuňák nebo losos.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Komentáře

21.09.2014 15:17

Mascarpone jsem vmichala přímo do kaše a byla krásně jemná, voňavá po tymianu a parmazánu - mňamka.

Apetit magazín

Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...