Redaktorka Katka neustále nachází v kuchařkách po mamince neuvěřitelné skvosty. Třeba tuhle nezapomenutelnou kulajdu, kterou uměla nejlépe právě ona!
Suroviny
cibule
1
ks
nadrobno, menší
máslo
2
PL
mouka pšeničná hladká
2
PL
brambory
4
ks
oloupané, na kostky
sušené houby
hrst
předem namočené, lze nahradit 2-3 hrstmi čerstvých, pokrájené
divoké koření
1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření
smetana ke šlehání
200
ml
kopr
1
PL
čerstvý, sekaný
vejce
2
ks
ocet
1
PL
podle chuti
sůl
podle chuti
Postup
1
V hrnci na másle zpěňte cibuli. Poprašte moukou a 2 minuty míchejte.
2
Pak zalijte jedním a půl litrem studené vody a dobře rozšlehejte.
3
Přidejte brambory, houby, divoké koření, osolte a vařte asi 15 minut do změknutí.
4
Zjemněte smetanou, přiveďte k varu, vsypte kopr a zakloktejte vejce. .
5
Podle chuti osolte a mírně okyselte. Octem si kulajdu může každý dotáhnout sám. Kátina maminka vždycky doporučovala kápnout si nad talířem jen trošku octa do lžíce a vmíchat
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jako od maminky: 36 ověřených tradičních receptů(36 receptů)
- Kulajda, kyselo nebo bramboračka? 35 houbových polévek(35 receptů)