Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kátina kulajda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1660 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 111 g
Tuky 114 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Redaktorka Katka neustále nachází v kuchařkách po mamince neuvěřitelné skvosty. Třeba tuhle nezapomenutelnou kulajdu, kterou uměla nejlépe právě ona!

Suroviny

nadrobno, menší
oloupané, na kostky
předem namočené, lze nahradit 2-3 hrstmi čerstvých, pokrájené
divoké koření
1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření
kopr 1 PL
čerstvý, sekaný
vejce 2 ks
ocet 1 PL
podle chuti
sůl
podle chuti

Postup

1

V hrnci na másle zpěňte cibuli. Poprašte moukou a 2 minuty míchejte.

2

Pak zalijte jedním a půl litrem studené vody a dobře rozšlehejte.

3

Přidejte brambory, houby, divoké koření, osolte a vařte asi 15 minut do změknutí.

4

Zjemněte smetanou, přiveďte k varu, vsypte kopr a zakloktejte vejce. .

5

Podle chuti osolte a mírně okyselte. Octem si kulajdu může každý dotáhnout sám. Kátina maminka vždycky doporučovala kápnout si nad talířem jen trošku octa do lžíce a vmíchat

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín