Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kátina kulajda

Redaktorka Katka neustále nachází v kuchařkách po mamince neuvěřitelné skvosty. Třeba tuhle nezapomenutelnou kulajdu, kterou uměla nejlépe právě ona!

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka Česká

Ingredience

    • 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 lžíce másla
    • 2–3 lžíce hladké mouky
    • 4 brambory, oloupané a nakrájené na kostky
    • hrst sušených hub, předem namočených, nebo 2–3 hrsti čerstvých, pokrájených
    • divoké koření: 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • lžíce čerstvého kopru, sekaného
    • 2 vejce
    • asi 1 lžíce octa a sůl podle chuti

Příprava jídla

V hrnci na másle zpěňte cibuli. Poprašte moukou a 2 minuty míchejte. Pak zalijte jedním a půl litrem studené vody a dobře rozšlehejte. Přidejte brambory, houby, divoké koření, osolte a vařte asi 15 minut do změknutí. Zjemněte smetanou, přiveďte k varu, vsypte kopr a zakloktejte vejce. Podle chuti osolte a mírně okyselte. Octem si kulajdu může každý dotáhnout sám. Kátina maminka vždycky doporučovala kápnout si nad talířem jen trošku octa do lžíce a vmíchat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Darininy bodášky

Ditiny opilé řízky

Karolininy bramborové šišky se strouhankou

Jako od maminky

REKLAMA

Přidat komentář