0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kátina kulajda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1660 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 111 g
Tuky 114 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Redaktorka Katka neustále nachází v kuchařkách po mamince neuvěřitelné skvosty. Třeba tuhle nezapomenutelnou kulajdu, kterou uměla nejlépe právě ona!

Suroviny

cibule 1 ks
nadrobno, menší
máslo 2 PL
mouka pšeničná hladká 2 PL
oloupané, na kostky
sušené houby hrst
předem namočené, lze nahradit 2-3 hrstmi čerstvých, pokrájené
divoké koření
1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření
kopr 1 PL
čerstvý, sekaný
vejce 2 ks
ocet 1 PL
podle chuti
sůl
podle chuti

Postup

1

V hrnci na másle zpěňte cibuli. Poprašte moukou a 2 minuty míchejte.

2

Pak zalijte jedním a půl litrem studené vody a dobře rozšlehejte.

3

Přidejte brambory, houby, divoké koření, osolte a vařte asi 15 minut do změknutí.

4

Zjemněte smetanou, přiveďte k varu, vsypte kopr a zakloktejte vejce. .

5

Podle chuti osolte a mírně okyselte. Octem si kulajdu může každý dotáhnout sám. Kátina maminka vždycky doporučovala kápnout si nad talířem jen trošku octa do lžíce a vmíchat

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč