Kávové suflé s čokoládovou omáčkou

Kávové suflé s čokoládovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (4)
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3052 kcal
Bílkoviny 74 g
Cukr 246 g
Tuky 170 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Neodolatelné pokušení! Horké suflé, báječná omáčka a zmrzlina... Co je víc?

Suroviny

máslo
na vymazání formiček
mandle 1 PL
mleté
čokoláda na vaření 150 g
kvalitní
káva 4 PL
černá, silná
vejce 4 ks
žloutek a bílek zvlášť
mouka pšeničná hladká 2 ČL
krupicový cukr 100 g
Na čokoládovou omáčku
čokoláda na vaření 100 g
kvalitní
smetana ke šlehání 150 ml
káva 2 PL
černá, silná
pálenka 2 PL
lze nahradit rumem
K podávání
zmrzlina
kvalitní, např. vanilková
1.  Troubu předehřejte na 190/170 °C. Šest misek nebo ohnivzdorných šálků vymastěte a vysypte mletými mandlemi.

2.  Čokoládu nalámejte do misky a zalijte kávou. Posaďte na hrnec s mírně vroucí vodou (voda se nesmí dotýkat dna misky) a lehce promíchávejte, až se čokoláda rozpustí. Stáhněte z ohně a nechte trochu vychladnout. Pak vmíchejte žloutky, mouku a půlku cukru.

3.  V misce vyšlehejte bílky a po lžičkách k nim zašlehejte zbývající cukr. Sníh po třetinách opatrně přimíchejte k rozpuštěné čokoládě. Rozdělte do formiček, vložte do trouby a pečte 20–25 minut, až suflé vyběhne.

4.  Na omáčku rozehřejte čokoládu se smetanou a kávou. Promíchávejte, až vznikne hladký a lesklý krém. Přidejte alkohol a krém přelijte do džbánku, aby se dobře rozléval.

5.  Suflé podávejte okamžitě. Každý si do něj zaboří kousek zmrzliny a vše přelije horkou čokoládovou omáčkou.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit