Kávové suflé s čokoládovou omáčkou

Kávové suflé s čokoládovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (4)
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3052 kcal
Bílkoviny 74 g
Cukr 246 g
Tuky 170 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Neodolatelné pokušení! Horké suflé, báječná omáčka a zmrzlina... Co je víc?

Suroviny

máslo
na vymazání formiček
mandle 1 PL
mleté
čokoláda na vaření 150 g
kvalitní
káva 4 PL
černá, silná
vejce 4 ks
žloutek a bílek zvlášť
mouka pšeničná hladká 2 ČL
krupicový cukr 100 g
Na čokoládovou omáčku
čokoláda na vaření 100 g
kvalitní
smetana ke šlehání 150 ml
káva 2 PL
černá, silná
pálenka 2 PL
lze nahradit rumem
K podávání
zmrzlina
kvalitní, např. vanilková
1.  Troubu předehřejte na 190/170 °C. Šest misek nebo ohnivzdorných šálků vymastěte a vysypte mletými mandlemi.

2.  Čokoládu nalámejte do misky a zalijte kávou. Posaďte na hrnec s mírně vroucí vodou (voda se nesmí dotýkat dna misky) a lehce promíchávejte, až se čokoláda rozpustí. Stáhněte z ohně a nechte trochu vychladnout. Pak vmíchejte žloutky, mouku a půlku cukru.

3.  V misce vyšlehejte bílky a po lžičkách k nim zašlehejte zbývající cukr. Sníh po třetinách opatrně přimíchejte k rozpuštěné čokoládě. Rozdělte do formiček, vložte do trouby a pečte 20–25 minut, až suflé vyběhne.

4.  Na omáčku rozehřejte čokoládu se smetanou a kávou. Promíchávejte, až vznikne hladký a lesklý krém. Přidejte alkohol a krém přelijte do džbánku, aby se dobře rozléval.

5.  Suflé podávejte okamžitě. Každý si do něj zaboří kousek zmrzliny a vše přelije horkou čokoládovou omáčkou.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit