0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kebab s barbecue omáčkou

Kebab s barbecue omáčkou

4.2 / 5. Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné Na 24 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3185 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 308 g
Tuky 142 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte něco pikantního, co se dá dobře jíst rukama u televize při sledování sportovního zápasu? Inspirujte se naším receptem - z kořeněného kebabu se vám budou dělat boule za ušima.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 3 stroužky
na plátky
chilli paprička 1 ks
drcená
konzervovaná rajčata krájená 400 g
třtinový cukr 85 g
tmavý
jablečný ocet 2 PL
lze nahradit sladovým octem
worcesterská omáčka 2 PL
rajčatový protlak 1 PL
hustý (např. Valfrutta, Alnatura, Marks & Spencer)
Na kebab
toustový chléb 2 plátky
víno bílé 3 PL
vejce 1 ks
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
cibule červená 1 ks
nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
petrželka 2 hrst
nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na potření
pita
k podávání

1 Na omáčku v hrnci na oleji opékejte cibuli, česnek a chilli asi 3 minuty dosklovita. Přidejte zbylé přísady a nechte na nízkém plameni bublat asi půl hodiny do zhoustnutí. Rozmixujte, případně dosolte a nechte vychladnout.

2 Na kebab v robotu krátce promixujte toustový chleba, víno a vejce. Nechte deset minut stát a pak přidejte zbývající přísady. Mixujte, až vznikne stejnorodá směs. Navlhčenýma rukama tvořte 24 válečků a napíchejte je na špejle. Maso mírně přitlačte, potřete olejem a na grilovací pánvi nebo grilu opékejte pět minut z každé strany.

3 Podávejte s chlebem pita a barbecue omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Maso můžete také upéct v troubě předehřáté na 200 °C na plechu vyloženém pečicím papírem. Bude hotové asi za 15–20 minut.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit