Hledáte něco pikantního, co se dá dobře jíst rukama u televize při sledování sportovního zápasu? Inspirujte se naším receptem - z kořeněného kebabu se vám budou dělat boule za ušima.
Suroviny
Postup
Na omáčku v hrnci na oleji opékejte cibuli, česnek a chilli asi 3 minuty dosklovita. Přidejte zbylé přísady a nechte na nízkém plameni bublat asi půl hodiny do zhoustnutí. Rozmixujte, případně dosolte a nechte vychladnout.
Na kebab v robotu krátce promixujte toustový chleba, víno a vejce. Nechte deset minut stát a pak přidejte zbývající přísady. Mixujte, až vznikne stejnorodá směs. Navlhčenýma rukama tvořte 24 válečků a napíchejte je na špejle. Maso mírně přitlačte, potřete olejem a na grilovací pánvi nebo grilu opékejte pět minut z každé strany.
Podávejte s chlebem pita a barbecue omáčkou.
NĚCO NAVÍC
Maso můžete také upéct v troubě předehřáté na 200 °C na plechu vyloženém pečicím papírem. Bude hotové asi za 15–20 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )