Suroviny
rajče
2
kg
cibule
2
ks
paprika kapie
2
ks
několik stroužků
cukr
15
pepř
5
hřebíček
5
ks
skořice
1
PL
paprika mletá sladká
2
PL
nebo jedna lžíce sladké a jedna lžíce pálivé papriky
sůl
3
PL
ocet
½
Postup
1
Rajčata (neloupaná), papriku a cibuli nakrájíme, česnek jen oloupeme a vaříme do poloměkka.
2
Pak přidáme koření a vaříme cca 1 hodinu, až je vše rozvařené.
3
Vyndáme pepř, nové koření a hřebíček, rozmixujeme na kaši a přecedíme přes síto tak, aby zůstaly jen zrníčka.
4
Přidáme cukr a ocet (dle chuti), znovu povaříme cca 1 hodinu, až kečup mírně zhoustne.
5
Horké plníme do skleniček, otočíme víčkem dolů a necháme úplně vychladnout.
Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com