Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

rajčata 2 kg
cibule 2 ks
paprika kapie 2 ks
česnek
několik stroužků
cukr 15
nové koření 5
pepř 5
hřebíček 5 ks
skořice 1 PL
paprika sladká 2 PL
nebo jedna lžíce sladké a jedna lžíce pálivé papriky
sůl 3 PL
ocet 0.5

Rajčata (neloupaná), papriku a cibuli nakrájíme, česnek jen oloupeme a vaříme do poloměkka. Pak přidáme koření a vaříme cca 1 hodinu, až je vše rozvařené. Vyndáme pepř, nové koření a hřebíček, rozmixujeme na kaši a přecedíme přes síto tak, aby zůstaly jen zrníčka. Přidáme cukr a ocet (dle chuti), znovu povaříme cca 1 hodinu, až kečup mírně zhoustne. Horké plníme do skleniček, otočíme víčkem dolů a necháme úplně vychladnout.

Autor: alena.clupna

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit