Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kedlubnovo-jablečný salát s koprem a jogurtem

Zelný salát s jablky nejspíš znáte. Kedlubny a jablka jdou dohromady přinejmenším stejně dobře a ještě k tomu se dají efektně servírovat ve stylu carpaccia.

Vydání: 2020/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 1 střední kedlubna, oloupaná
    • 2 jablka, např. Granny Smith
    • 2 lžíce hustého jogurtu
    • hrst nadrobno nasekaného kopru
    • 1 citron, kůra najemno nastrouhaná
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • panenský olivový olej na pokapání

Příprava jídla

1 Kedlubnu nakrouhejte na mandolíně nebo nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky (asi 1 mm silné). Totéž udělejte s neoloupanými jablky tak, abyste se vyhnuli jádřincům. Dejte je do mísy, přidejte jogurt, většinu kopru a polovinu citronové kůry, osolte a opepřete. Dobře promíchejte, aby se všechny plátky obalily.

2 Naaranžujte na talíř. Posypte zbývající citronovou kůrou a koprem. Chcete-li, ozdobte dalším čerstvě mletým pepřem. Pokapejte olivovým olejem.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z pečených topinamburů, s jedlými kaštany a tymiánem

Pečené batáty s harissovým jogurtem, oříšky a semínky

Vodnice pečené v solné krustě a hořčicovo-smetanová omáčka

Ožehnuté mrkve s vlašskými ořechy a pomerančem

Tmavý chlebíček s celerovou zmrzlinou a hruškami v karamelu

Přidat komentář