Kedlubnovo-jablečný salát s koprem a jogurtem

Kedlubnovo-jablečný salát s koprem a jogurtem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 158 kcal
Bílkoviny 4 g
Cukr 31 g
Tuky 1 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelný salát s jablky nejspíš znáte. Kedlubny a jablka jdou dohromady přinejmenším stejně dobře a ještě k tomu se dají efektně servírovat ve stylu carpaccia.

Suroviny

kedlubna 1 ks
střední, oloupaná
jablka 2 ks
např. Granny Smith
jogurt 2 PL
hustého
kopr hrst
nadrobno nasekaného
citronová kůra
nastrouhaná z jednoho citronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
panenský, na pokapání

1 Kedlubnu nakrouhejte na mandolíně nebo nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky (asi 1 mm silné). Totéž udělejte s neoloupanými jablky tak, abyste se vyhnuli jádřincům. Dejte je do mísy, přidejte jogurt, většinu kopru a polovinu citronové kůry, osolte a opepřete. Dobře promíchejte, aby se všechny plátky obalily.

2 Naaranžujte na talíř. Posypte zbývající citronovou kůrou a koprem. Chcete-li, ozdobte dalším čerstvě mletým pepřem. Pokapejte olivovým olejem.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit