0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kedlubnovo-jablečný salát s koprem a jogurtem

Kedlubnovo-jablečný salát s koprem a jogurtem

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 158 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 31 g
Tuky 1 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelný salát s jablky nejspíš znáte. Kedlubny a jablka jdou dohromady přinejmenším stejně dobře a ještě k tomu se dají efektně servírovat ve stylu carpaccia.

Suroviny

kedlubna 1 ks
střední, oloupaná
jablko 2 ks
např. Granny Smith
jogurt 2 PL
hustého
kopr hrst
nadrobno nasekaného
citronová kůra
nastrouhaná z jednoho citronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
panenský, na pokapání

1 Kedlubnu nakrouhejte na mandolíně nebo nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky (asi 1 mm silné). Totéž udělejte s neoloupanými jablky tak, abyste se vyhnuli jádřincům. Dejte je do mísy, přidejte jogurt, většinu kopru a polovinu citronové kůry, osolte a opepřete. Dobře promíchejte, aby se všechny plátky obalily.

2 Naaranžujte na talíř. Posypte zbývající citronovou kůrou a koprem. Chcete-li, ozdobte dalším čerstvě mletým pepřem. Pokapejte olivovým olejem.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit