Zelný salát s jablky nejspíš znáte. Kedlubny a jablka jdou dohromady přinejmenším stejně dobře a ještě k tomu se dají efektně servírovat ve stylu carpaccia.
Suroviny
kedlubna
1
ks
střední, oloupaná
jablko
2
ks
např. Granny Smith
jogurt
2
PL
hustého
kopr
hrst
nadrobno nasekaného
citronová kůra
nastrouhaná z jednoho citronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
panenský, na pokapání
1 Kedlubnu nakrouhejte na mandolíně nebo nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky (asi 1 mm silné). Totéž udělejte s neoloupanými jablky tak, abyste se vyhnuli jádřincům. Dejte je do mísy, přidejte jogurt, většinu kopru a polovinu citronové kůry, osolte a opepřete. Dobře promíchejte, aby se všechny plátky obalily.
2 Naaranžujte na talíř. Posypte zbývající citronovou kůrou a koprem. Chcete-li, ozdobte dalším čerstvě mletým pepřem. Pokapejte olivovým olejem.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media