0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kedlubnovo-jablečný salát s koprem a jogurtem

Kedlubnovo-jablečný salát s koprem a jogurtem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 158 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 31 g
Tuky 1 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelný salát s jablky nejspíš znáte. Kedlubny a jablka jdou dohromady přinejmenším stejně dobře a ještě k tomu se dají efektně servírovat ve stylu carpaccia.

Suroviny

kedlubna 1 ks
střední, oloupaná
např. Granny Smith
hustého
kopr hrst
nadrobno nasekaného
citronová kůra
nastrouhaná z jednoho citronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
panenský, na pokapání

1 Kedlubnu nakrouhejte na mandolíně nebo nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky (asi 1 mm silné). Totéž udělejte s neoloupanými jablky tak, abyste se vyhnuli jádřincům. Dejte je do mísy, přidejte jogurt, většinu kopru a polovinu citronové kůry, osolte a opepřete. Dobře promíchejte, aby se všechny plátky obalily.

2 Naaranžujte na talíř. Posypte zbývající citronovou kůrou a koprem. Chcete-li, ozdobte dalším čerstvě mletým pepřem. Pokapejte olivovým olejem.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč