Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 25 min
4,5 (17x)
12. 6. 2024
Kefírové lívance s jahodami
Apetit
Kefírové lívance s jahodami
Apetit


Velmi snadné
< 25 min
4,5 (17x)

Jahody zapečené v lívancích nadýchaných jako peřinka? Ne, to není sladký sen, ale dokonalá snídaně, kterou si můžete dopřát za pár chvil. Těsto na kefírové lívance nemusí kynout, naopak, lepší je začít opékat ihned po domíchání. Kulaté lívance získáte z lívanečníku, který podrží tvar a nedovolí těstu rozlít se mimo vymezené mantinely. Pokud jej nemáte, dejte přednost pánvi s těžkým dnem.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1451 kcal
  • Bílkoviny 64 g
  • Sacharidy 202 g
  • Tuky 30 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Palačinky a lívance: 50 ověřených receptů od českých po japonské

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(17 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/6

Červnový Apetit, který vychází už 18. 5., je nejen oslavou nadcházejícího léta ale i naší pozvánkou na tradiční Apetit piknik. V sobotu 10. 6. si budeme moci pod širým nebem společně vychutnat vše, co milujeme – dobré jídlo, pití i skvělou atmosféru. Přijďte za námi do pražské Grébovky, už se na vás těšíme! A jaká inspirace vás čeká na stránkách červnového vydání? Šťavnaté jahody proměníme v lahodné dezerty. Zmrzlinu, džem i 3 sladké snídaně z pánve. Konečně pořádně rozpálíme gril a připravíme menu v asijském stylu. Uspořádáme rozlučku se svobodou pro budoucí nevěsty a blíž se podíváme, jak uspořádat nezapomenutelnou svatební hostinu. S radostí vám také představíme novou kuchařku Mrkev, dýně a cuketa i nové tváře, které budou každý měsíc přispívat do časopisu: Kristína Nemčková se s vámi podělí o trendy v gastronomii. Helena Fléglová vám vysvětlí zákonitosti cukrařiny. Pavel Berky pro vás každý měsíc otestuje recept z Apetitu a natočí k němu video. Nahlédneme do kuchyně restaurace Salabka, která zvítězila v Pohlreichově souboji restaurací, a popovídáme si s Betty a Vojtou, jejichž láska vykvetla během soutěže MasterChef. Apetit, napsáno s chutí.