0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kiwi cheesecake

Kiwi cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Suroviny

Na malou formu:

Korpus:

100 g másla rozpuštěného

120 g oblíbených sušenek 

 

Náplň:

2 balení sýru Philadelphia

1 zakysaná smetana

pár kapek citronové šťávy

cukr podle chuti (2-3 polévkové lžíce)

pár kapek kiwi sirupu 

 

Na ozdobu:

na kolečka nakrájené kiwi

hořká čokoláda

Sušenky a rozpuštěné máslo smícháme v míse a vytvoříme vláčnou hmotu, kterou napěchujeme na dno vymazané nebo vystlané formy. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 7-10 minut (záleží na troubě), poté necháme vychladnout. 

V jiné míse si smícháme Philadelphie, zakysanku, obě šťávy i cukr a hmotu rozestřeme na předpečený korpus. Koláč už dále nepečeme.

Koláč ozdobíme nakrájeným kiwi a v kastrolku rozehřejeme čokoládu a ještě teplou ji postupně lijeme na čistou fólii cikcakem, abychom vytvořili mozaiku. Po vychladnutí mozaikou ozdobíme koláč.

Následně necháme ztuhnout v lednici, ideálně přes noc.

Autor: Isilmee

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit