Suroviny
Na malou formu:
Korpus:
100 g másla rozpuštěného
120 g oblíbených sušenek
Náplň:
2 balení sýru Philadelphia
1 zakysaná smetana
pár kapek citronové šťávy
cukr podle chuti (2-3 polévkové lžíce)
pár kapek kiwi sirupu
Na ozdobu:
na kolečka nakrájené kiwi
hořká čokoláda
Sušenky a rozpuštěné máslo smícháme v míse a vytvoříme vláčnou hmotu, kterou napěchujeme na dno vymazané nebo vystlané formy. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 7-10 minut (záleží na troubě), poté necháme vychladnout.
V jiné míse si smícháme Philadelphie, zakysanku, obě šťávy i cukr a hmotu rozestřeme na předpečený korpus. Koláč už dále nepečeme.
Koláč ozdobíme nakrájeným kiwi a v kastrolku rozehřejeme čokoládu a ještě teplou ji postupně lijeme na čistou fólii cikcakem, abychom vytvořili mozaiku. Po vychladnutí mozaikou ozdobíme koláč.
Následně necháme ztuhnout v lednici, ideálně přes noc.