0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kiwi cheesecake

Kiwi cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Suroviny

Na malou formu:

Korpus:

100 g másla rozpuštěného

120 g oblíbených sušenek 

 

Náplň:

2 balení sýru Philadelphia

1 zakysaná smetana

pár kapek citronové šťávy

cukr podle chuti (2-3 polévkové lžíce)

pár kapek kiwi sirupu 

 

Na ozdobu:

na kolečka nakrájené kiwi

hořká čokoláda

Sušenky a rozpuštěné máslo smícháme v míse a vytvoříme vláčnou hmotu, kterou napěchujeme na dno vymazané nebo vystlané formy. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 7-10 minut (záleží na troubě), poté necháme vychladnout. 

V jiné míse si smícháme Philadelphie, zakysanku, obě šťávy i cukr a hmotu rozestřeme na předpečený korpus. Koláč už dále nepečeme.

Koláč ozdobíme nakrájeným kiwi a v kastrolku rozehřejeme čokoládu a ještě teplou ji postupně lijeme na čistou fólii cikcakem, abychom vytvořili mozaiku. Po vychladnutí mozaikou ozdobíme koláč.

Následně necháme ztuhnout v lednici, ideálně přes noc.

Autor: Isilmee

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč