Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Knedlíky z brambor a rohlíků
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 28
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2256 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 378 g
Tuky 18 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Kde jsem k tomuhle receptu přišla, už si nevzpomínám, bezpečně ale vím, že jsem podle něj vařila knedlíky už v roce 1972. Můj muž je miloval dokonce i ke svíčkové,“ prozradila nám čtenářka Apetitu Jana Jelenová z Českých Budějovic. Snadné knedlíky budou chutnat i vám.

Související recepty

Suroviny

menší nebo střední, varný typ C, nastrouhané najemno
na kostičky
sůl

Postup

1

V míse smíchejte nastrouhané brambory s nakrájenými rohlíky. Ze směsi tvarujte koule o něco větší než pingpongové míčky a vymačkávejte z nich při tom přebytečnou tekutinu.

2

Ve vroucí osolené vodě vařte 5–10 minut (na jednom knedlíku vyzkoušejte, jestli už je uvařený, a podle toho se zařiďte). Vylovte děrovanou naběračkou a nechte okapat na cedníku.

NĚCO NAVÍC
Do knedlíků můžete, ale zpravidla nemusíte přidat vejce nebo hladkou mouku, to kdyby nedržely pohromadě. Zbylé knedlíky jsou skvělé opečené s vejci i bez nich.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

30.07.2018 13:49

Zkusil jsem to a kompletně se mi rozvařilo...

30.07.2018 16:47

Dobrý den, pane Houdku, moc nás mrzí, že se knedlíky nepovedly :-(. My s nimi zatím měli jen dobré zkušenosti, ale ani to samozřejmě nezaručuje 100% úspěšnost. Možná to mohlo být bramborami :-(. Věříme, že jste použil správný varný typ, ale když jsou příliš "nové", nemusí se knedlíky asi podařit ani s nimi. Držíme palce, ať se příště podaří na výbornou, redakce Apetitu

11.11.2014 10:27

Zkousela jsem a jsou opravdu dobre a rychle. Drzi i bez vejce.

Apetit magazín