„Kde jsem k tomuhle receptu přišla, už si nevzpomínám, bezpečně ale vím, že jsem podle něj vařila knedlíky už v roce 1972. Můj muž je miloval dokonce i ke svíčkové,“ prozradila nám čtenářka Apetitu Jana Jelenová z Českých Budějovic. Snadné knedlíky budou chutnat i vám.
Postup
V míse smíchejte nastrouhané brambory s nakrájenými rohlíky. Ze směsi tvarujte koule o něco větší než pingpongové míčky a vymačkávejte z nich při tom přebytečnou tekutinu.
Ve vroucí osolené vodě vařte 5–10 minut (na jednom knedlíku vyzkoušejte, jestli už je uvařený, a podle toho se zařiďte). Vylovte děrovanou naběračkou a nechte okapat na cedníku.
NĚCO NAVÍC
Do knedlíků můžete, ale zpravidla nemusíte přidat vejce nebo hladkou mouku, to kdyby nedržely pohromadě. Zbylé knedlíky jsou skvělé opečené s vejci i bez nich.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x slané knedlíky pro každého(15 receptů )
- Knedlík nebo nok? Naučte se oblíbenou přílohu z bramborového těsta(11 receptů )
- 20x levně: Jak úsporně a chutně připravit brambory pro každou příležitost(21 receptů )
- 35 nejlepších příloh ke svatomartinské huse: Pro milovníky tradic knedlíky, odvážnějším lokše, pečené brambory nebo dýňové pyré(35 receptů )
Komentáře
Zkusil jsem to a kompletně se mi rozvařilo...
Dobrý den, pane Houdku, moc nás mrzí, že se knedlíky nepovedly :-(. My s nimi zatím měli jen dobré zkušenosti, ale ani to samozřejmě nezaručuje 100% úspěšnost. Možná to mohlo být bramborami :-(. Věříme, že jste použil správný varný typ, ale když jsou příliš "nové", nemusí se knedlíky asi podařit ani s nimi. Držíme palce, ať se příště podaří na výbornou, redakce Apetitu
Zkousela jsem a jsou opravdu dobre a rychle. Drzi i bez vejce.