Knedlíky z brambor a rohlíků

Knedlíky z brambor a rohlíků

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2256 kcal
Bílkoviny 66 g
Cukr 378 g
Tuky 18 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

„Kde jsem k tomuhle receptu přišla, už si nevzpomínám, bezpečně ale vím, že jsem podle něj vařila knedlíky už v roce 1972. Můj muž je miloval dokonce i ke svíčkové,“ prozradila nám čtenářka Apetitu Jana Jelenová z Českých Budějovic. Snadné knedlíky budou chutnat i vám.

Suroviny

brambory 6 ks
menší nebo střední, varný typ C, nastrouhané najemno
rohlíky 6 ks
na kostičky
sůl

1 V míse smíchejte nastrouhané brambory s nakrájenými rohlíky. Ze směsi tvarujte koule o něco větší než pingpongové míčky a vymačkávejte z nich při tom přebytečnou tekutinu.

2 Ve vroucí osolené vodě vařte 5–10 minut (na jednom knedlíku vyzkoušejte, jestli už je uvařený, a podle toho se zařiďte). Vylovte děrovanou naběračkou a nechte okapat na cedníku.

NĚCO NAVÍC
Do knedlíků můžete, ale zpravidla nemusíte přidat vejce nebo hladkou mouku, to kdyby nedržely pohromadě. Zbylé knedlíky jsou skvělé opečené s vejci i bez nich.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit