0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Knedlíky z brambor a rohlíků

Knedlíky z brambor a rohlíků

3.2 / 5. Počet hodnocení: 18
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2256 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 378 g
Tuky 18 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Kde jsem k tomuhle receptu přišla, už si nevzpomínám, bezpečně ale vím, že jsem podle něj vařila knedlíky už v roce 1972. Můj muž je miloval dokonce i ke svíčkové,“ prozradila nám čtenářka Apetitu Jana Jelenová z Českých Budějovic. Snadné knedlíky budou chutnat i vám.

Suroviny

brambory 6 ks
menší nebo střední, varný typ C, nastrouhané najemno
rohlíky 6 ks
na kostičky
sůl

1 V míse smíchejte nastrouhané brambory s nakrájenými rohlíky. Ze směsi tvarujte koule o něco větší než pingpongové míčky a vymačkávejte z nich při tom přebytečnou tekutinu.

2 Ve vroucí osolené vodě vařte 5–10 minut (na jednom knedlíku vyzkoušejte, jestli už je uvařený, a podle toho se zařiďte). Vylovte děrovanou naběračkou a nechte okapat na cedníku.

NĚCO NAVÍC
Do knedlíků můžete, ale zpravidla nemusíte přidat vejce nebo hladkou mouku, to kdyby nedržely pohromadě. Zbylé knedlíky jsou skvělé opečené s vejci i bez nich.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

Martina Kojzarová

Dobrý den, pane Houdku, moc nás mrzí, že se knedlíky nepovedly :-(. My s nimi zatím měli jen dobré zkušenosti, ale ani to samozřejmě nezaručuje 100% úspěšnost. Možná to mohlo být bramborami :-(. Věříme, že jste použil správný varný typ, ale když jsou příliš "nové", nemusí se knedlíky asi podařit ani s nimi. Držíme palce, ať se příště podaří na výbornou, redakce Apetitu

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit