Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koblihy s jahodami
Koblihy s jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koblihy s jahodami

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 45 minut Snadné Na 8 koblih

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2968 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 326 g
Tuky 120 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dozlatova smažené koblihy plněné šlehaným tvarohem a jahodami? Ano! A jsou přesně tak snové, jak si asi představujete. Těsto je nadýchané jako peřinka, náplň je lehoučká a doslova se rozplývá v ústech a vše korunují voňavé sladké jahody. Recept na tyhle koblihy s jahodami si založte, už teď je jasné, že je budete smažit každé léto.

Související recepty

Suroviny

případně více podle potřeby
sůl ½ ČL
mléko 140 ml
droždí sušené 2,25 ČL
vejce 1 ks
rostlinný olej
na smažení
Na náplň
vanilkový extrakt 1 ČL
nebo dle chuti
ve vaničce, vykapaný (nebo tvaroh ve fólii)
Na dokončení
jahody 500 g
nakrájené na kousky
na poprášení

Postup

1

Do mísy dejte mouku, sůl, mléko, droždí, cukr a vejce. Vypracujte hrubší těsto a nakonec do něj zapracujte máslo. Nejlépe to půjde v robotu s hnětacím hákem. Těsto zakryjte potravinářskou fólií nebo čistou utěrkou a nechte asi 1 a půl až 2 hodiny kynout, až zdvojnásobí svůj objem.

2

Těsto sražte pěstí, přesuňte na pracovní plochu a rozdělte na 8 stejně velkých dílů (použijte váhu: zvažte celé těsto a poté hmotnost vydělte 8).

3

Každý kousek těsta propracujte a stočte do kuličky. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem, zakryjte potravinářskou fólií, aby neoschly, a nechte 30 minut až 1 hodinu kynout až zdvojnásobí objem.

4

V silnostěnném hrnci zahřejte olej na 170°C. Aby se těsto nepoškodilo, rozřízněte nebo rozstříhejte papír mezi díly těsta. Pomocí papíru vkládejte nakynuté koblihy do horkého oleje (papír se v oleji odlepí) a smažte koblihy z obou stran dozlatova.

5

Hotové koblihy vyjměte, skládejte na tác vyložený papírovými utěrkami a nechte zchladnout.

6

Na náplň vyšlehejte šlehačku s cukrem a vanilkovým extraktem dotuha, nakonec jemně pomocí metly zapracujte tvaroh. Směs dejte do cukrářského sáčku s řezanou špičkou.

7

Koblihy rozkrojte podélně napůl. Na spodní polovinu naneste vrstvu tvarohové šlehačky. Na ni rozdělte čerstvé jahody, opět naneste vrstvu tvarohové šlehačky a zakryjte vrchní polovinou koblihy. Poprašte moučkovým cukrem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li, potřete koblihy nařezné straně jahodovou zavařeninou, rozvarem, pyré nebo jen rozmačkanými jahodami. Koblihy získají na svěžesti.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2024/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2024/6

Apetit magazín

AD
Vaření ve velkém: jak na efektivní meal prep
  • Zajímavosti

Vaření ve velkém: jak na efektivní meal prep

Meal prep vám dokáže ušetřit spoustu času, energie i peněz. Příprava jídel dopředu se vyplatí, vždy můžete mít v lednici připravené vyvážené jídlo. To je ideální pro rušné dny, kdy nemáte tolik času, či pokud potřebujete jídlo do práce nebo...