Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kokosové řezy Bounty

Bounty koláč
ZDROJ: Artur Rogalski / Moje Gotowanie
sdílet:

Kokosové řezy Bounty

4/5 Počet hodnocení: 185
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8134 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 580 g
Tuky 586 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kokosové řezy Bounty jsou snem každého milovníka kokosu. Jsou inspirovány oblíbenou tyčinkou a skládají se ze tří vrstev: nadýchaného vláčného piškotu, sladké kokosové nádivky a čokoládové polevy. Vršek může být navíc ozdoben kokosovými hoblinami. 

Suroviny

vejce 5 ks
kypřicí prášek do pečiva 5 g
mléko 500 ml
máslo 325 g
+ na vymazání plechu
tmavá čokoláda 100 g
kokos plátky
nebo lehce opražený strouhaný kokos – na posypání

Postup

1

Z bílků ušlehejte tuhý sníh, přidejte 125 g cukru a žloutky a dále šlehejte. Mouku, kakao a prášek do pečiva prosejte přes jemné síto a zlehka stěrkou zapracujte do vaječné hmoty.

2

Poté těsto nalijte na plech o rozměrech 20 x 35 cm vymazaný máslem a vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 30 minut. Nechte vychladnout.

3

Připravte kokosovou nádivku. Mléko svařte se zbytkem cukru a vanilkovým cukrem, poté do něj přidáme kokos. Vaříme, dokud hmota nezhoustne (cca 20 minut). Do horké hmoty přidejte 200 g másla a promíchejte, aby se máslo rozpustilo. Kokosovou hmotu nechte vychladnout a rozprostřete na piškot.

4

Čokoládová poleva: Nalámejte čokoládu, přidejte 125 g másla a nechte rozpustit nad vodní lázní. Míchejte, dokud se vše nespojí. Dort přelijte polevou, posypejte kokosovými lupínky nebo opraženým strouhaným kokosem a dejte na 2–3 hodiny do lednice.

NĚCO NAVÍC
Bounty řezy lze připravit i bez pečení.
 Pokud nemáme čas nebo nemáte k dispozici troubu, dají se připravit i bez pečení. Místo piškotu připravte základ z čokoládových sušenek jako na cheesecake. 

Foto / Zdroj: Artur Rogalski / Moje Gotowanie

 

Související články

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč