Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosové řezy Bounty
Bounty koláč
ZDROJ: Artur Rogalski / Moje Gotowanie
sdílet:

Kokosové řezy Bounty

4/5 Počet hodnocení: 211
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8134 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 580 g
Tuky 586 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kokosové řezy Bounty jsou snem každého milovníka kokosu. Jsou inspirovány oblíbenou tyčinkou a skládají se ze tří vrstev: nadýchaného vláčného piškotu, sladké kokosové nádivky a čokoládové polevy. Vršek může být navíc ozdoben kokosovými hoblinami. 

Suroviny

vejce 5 ks
kypřicí prášek do pečiva 5 g
mléko 500 ml
máslo 325 g
+ na vymazání plechu
tmavá čokoláda 100 g
kokos plátky
nebo lehce opražený strouhaný kokos – na posypání

Postup

1

Z bílků ušlehejte tuhý sníh, přidejte 125 g cukru a žloutky a dále šlehejte. Mouku, kakao a prášek do pečiva prosejte přes jemné síto a zlehka stěrkou zapracujte do vaječné hmoty.

2

Poté těsto nalijte na plech o rozměrech 20 x 35 cm vymazaný máslem a vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 30 minut. Nechte vychladnout.

3

Připravte kokosovou nádivku. Mléko svařte se zbytkem cukru a vanilkovým cukrem, poté do něj přidáme kokos. Vaříme, dokud hmota nezhoustne (cca 20 minut). Do horké hmoty přidejte 200 g másla a promíchejte, aby se máslo rozpustilo. Kokosovou hmotu nechte vychladnout a rozprostřete na piškot.

4

Čokoládová poleva: Nalámejte čokoládu, přidejte 125 g másla a nechte rozpustit nad vodní lázní. Míchejte, dokud se vše nespojí. Dort přelijte polevou, posypejte kokosovými lupínky nebo opraženým strouhaným kokosem a dejte na 2–3 hodiny do lednice.

NĚCO NAVÍC
Bounty řezy lze připravit i bez pečení.
 Pokud nemáme čas nebo nemáte k dispozici troubu, dají se připravit i bez pečení. Místo piškotu připravte základ z čokoládových sušenek jako na cheesecake. 

Foto / Zdroj: Artur Rogalski / Moje Gotowanie

 

Související články

Apetit magazín