Kokosový cheesecake s mangem

Kokosový cheesecake s mangem

Hodnocení receptu
4.6 / 5. Počet hodnocení: 26
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus

180g kokosovo-čokoládových sušenek (třeba Koka)

60g rozpuštěného másla

2 lžíce kokosu

Krém

500g sýru Philadelphia

500ml plechovka kokosového mléka

6-8 lžic moučkového cukru

6 lžic kokosu

4 velká vejce

Poleva

200g manga + na ozdobu

1-2 lžíce třtinového cukru

1 pytlík želatiny

pár kapek citrónové šťávy

kokosová voda (z kokosového mléka)

Příprava korpusu:

1. Připravíme si kulatou formu o průměru 20 cm a vyložíme ji pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 190°C.

2. Rozmixujeme sušenky a 2 lžíce kokosu. Přidáme rozpuštěné máslo.

3. Směsí vyložíme dno formy, uděláme malý okraj a dáme do trouby zapéct asi na 10 minut.

Příprava náplně:

1. Slijeme kokosové mléko a oddělíme bílou hustou smetanu od kokosové vody, vodu si schováme v lednici na později.

2. Ušleháme Philadelphii a kokosovou smetanu (trvá to pár minut), přidáme 6 lžic kokosu a 6-8lžic cukru dle chuti. Za stálého šlehání přidáme jedno vejce po druhém.

3. Nalijeme na upečený korpus a pečeme asi 40 minut v troubě (teplotu snížíme na 180°C). Jakmile se začnou oddělovat okraje, máme hotovo.

4. Vychladíme.

Dokončení:

1. Rozmixujeme mango a kokosovou vodu do hladka, přidáme cukr a citronovou šťávu. Zahřejeme a smícháme s želatinou (dle návodu). Dort opatrně polijeme a necháme stéct po bocích.

2. Vychladlé ozdobíme kokosem a mangem.

Dobrou chuť!

Autor: JitkaZikesova

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit