Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosový cheesecake s mangem

Kokosový cheesecake s mangem

Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 29
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4054 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 343 g
Tuky 243 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
čokoládové sušenky 180 g
rozpuštěné
kokos 2 PL
Krém
vejce 4 ks
Poleva
mango 200 g
třtinový cukr 2 PL
několik kapek
kokosová voda

Postup

1

Příprava korpusu:

  • Připravíme si kulatou formu o průměru 20 cm a vyložíme ji pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 190°C.
  • Rozmixujeme sušenky a 2 lžíce kokosu. Přidáme rozpuštěné máslo.
  • Směsí vyložíme dno formy, uděláme malý okraj a dáme do trouby zapéct asi na 10 minut.
2

Příprava náplně:

  • Slijeme kokosové mléko a oddělíme bílou hustou smetanu od kokosové vody, vodu si schováme v lednici na později.
  • Ušleháme Philadelphii a kokosovou smetanu (trvá to pár minut), přidáme 6 lžic kokosu a 6-8lžic cukru dle chuti. Za stálého šlehání přidáme jedno vejce po druhém.
  • Nalijeme na upečený korpus a pečeme asi 40 minut v troubě (teplotu snížíme na 180°C). Jakmile se začnou oddělovat okraje, máme hotovo.
  • Vychladíme.
3

Dokončení:

  • Rozmixujeme mango a kokosovou vodu do hladka, přidáme cukr a citronovou šťávu. Zahřejeme a smícháme s želatinou (dle návodu). Dort opatrně polijeme a necháme stéct po bocích.
  • Vychladlé ozdobíme kokosem a mangem.

Dobrou chuť!

Autor: JitkaZikesova

Apetit magazín