Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Kokosový cheesecake s mangem

Popis receptu: 

Krásně voňavá kokosová náplň, sladko-kyselá chuť manga a křupavý sušenkový korpus… to prostě musíte zkusit!

Moje dvojče Janička přišlo s nápadem, že uděláme cheesecake a bude kokosový a určitě i výborný. Přemýšlely jsem nad různými kombinacemi a pak jsem si vzpomněla, jak výborný je kokos v kombinaci s mangem. Výsledek předčil naše očekávání, toto spojení je přímo božské, což ocenili naši manželé i děti.

 
Autor: Jitka Žikešová
Hodnocení:
20 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Korpus

    180g kokosovo-čokoládových sušenek (třeba Koka)

    60g rozpuštěného másla

    2 lžíce kokosu

    Krém

    500g sýru Philadelphia

    500ml plechovka kokosového mléka

    6-8 lžic moučkového cukru

    6 lžic kokosu

    4 velká vejce

    Poleva

    200g manga + na ozdobu

    1-2 lžíce třtinového cukru

    1 pytlík želatiny

    pár kapek citrónové šťávy

    kokosová voda (z kokosového mléka)

Příprava jídla

Příprava korpusu:

1. Připravíme si kulatou formu o průměru 20 cm a vyložíme ji pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 190°C.

2. Rozmixujeme sušenky a 2 lžíce kokosu. Přidáme rozpuštěné máslo.

3. Směsí vyložíme dno formy, uděláme malý okraj a dáme do trouby zapéct asi na 10 minut.

Příprava náplně:

1. Slijeme kokosové mléko a oddělíme bílou hustou smetanu od kokosové vody, vodu si schováme v lednici na později.

2. Ušleháme Philadelphii a kokosovou smetanu (trvá to pár minut), přidáme 6 lžic kokosu a 6-8lžic cukru dle chuti. Za stálého šlehání přidáme jedno vejce po druhém.

3. Nalijeme na upečený korpus a pečeme asi 40 minut v troubě (teplotu snížíme na 180°C). Jakmile se začnou oddělovat okraje, máme hotovo.

4. Vychladíme.

Dokončení:

1. Rozmixujeme mango a kokosovou vodu do hladka, přidáme cukr a citronovou šťávu. Zahřejeme a smícháme s želatinou (dle návodu). Dort opatrně polijeme a necháme stéct po bocích.

2. Vychladlé ozdobíme kokosem a mangem.

Dobrou chuť!

REKLAMA

Přidat komentář