0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kokosový cheesecake s mangem

Kokosový cheesecake s mangem

Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4054 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 343 g
Tuky 243 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
čokoládové sušenky 180 g
máslo 60 g
rozpuštěné
kokos 2 PL
Krém
moučkový cukr 7 PL
kokos strouhaný 6 PL
vejce 4 ks
Poleva
mango 200 g
třtinový cukr 2 PL
želatina 1 PL
citronová šťáva
několik kapek
kokosová voda

Postup

1

Příprava korpusu:

  • Připravíme si kulatou formu o průměru 20 cm a vyložíme ji pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 190°C.
  • Rozmixujeme sušenky a 2 lžíce kokosu. Přidáme rozpuštěné máslo.
  • Směsí vyložíme dno formy, uděláme malý okraj a dáme do trouby zapéct asi na 10 minut.
2

Příprava náplně:

  • Slijeme kokosové mléko a oddělíme bílou hustou smetanu od kokosové vody, vodu si schováme v lednici na později.
  • Ušleháme Philadelphii a kokosovou smetanu (trvá to pár minut), přidáme 6 lžic kokosu a 6-8lžic cukru dle chuti. Za stálého šlehání přidáme jedno vejce po druhém.
  • Nalijeme na upečený korpus a pečeme asi 40 minut v troubě (teplotu snížíme na 180°C). Jakmile se začnou oddělovat okraje, máme hotovo.
  • Vychladíme.
3

Dokončení:

  • Rozmixujeme mango a kokosovou vodu do hladka, přidáme cukr a citronovou šťávu. Zahřejeme a smícháme s želatinou (dle návodu). Dort opatrně polijeme a necháme stéct po bocích.
  • Vychladlé ozdobíme kokosem a mangem.

Dobrou chuť!

Autor: JitkaZikesova

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč