Kokosový cheesecake s mangem

Kokosový cheesecake s mangem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 (22)
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus

180g kokosovo-čokoládových sušenek (třeba Koka)

60g rozpuštěného másla

2 lžíce kokosu

Krém

500g sýru Philadelphia

500ml plechovka kokosového mléka

6-8 lžic moučkového cukru

6 lžic kokosu

4 velká vejce

Poleva

200g manga + na ozdobu

1-2 lžíce třtinového cukru

1 pytlík želatiny

pár kapek citrónové šťávy

kokosová voda (z kokosového mléka)

Příprava korpusu:

1. Připravíme si kulatou formu o průměru 20 cm a vyložíme ji pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 190°C.

2. Rozmixujeme sušenky a 2 lžíce kokosu. Přidáme rozpuštěné máslo.

3. Směsí vyložíme dno formy, uděláme malý okraj a dáme do trouby zapéct asi na 10 minut.

Příprava náplně:

1. Slijeme kokosové mléko a oddělíme bílou hustou smetanu od kokosové vody, vodu si schováme v lednici na později.

2. Ušleháme Philadelphii a kokosovou smetanu (trvá to pár minut), přidáme 6 lžic kokosu a 6-8lžic cukru dle chuti. Za stálého šlehání přidáme jedno vejce po druhém.

3. Nalijeme na upečený korpus a pečeme asi 40 minut v troubě (teplotu snížíme na 180°C). Jakmile se začnou oddělovat okraje, máme hotovo.

4. Vychladíme.

Dokončení:

1. Rozmixujeme mango a kokosovou vodu do hladka, přidáme cukr a citronovou šťávu. Zahřejeme a smícháme s želatinou (dle návodu). Dort opatrně polijeme a necháme stéct po bocích.

2. Vychladlé ozdobíme kokosem a mangem.

Dobrou chuť!

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit