Suroviny
Korpus
čokoládové sušenky
180
g
máslo
60
g
rozpuštěné
kokos
2
PL
Krém
krémový sýr
500
g
kokosové mléko
1
bal
moučkový cukr
7
PL
kokos strouhaný
6
PL
vejce
4
ks
Poleva
mango
200
g
třtinový cukr
2
PL
želatina
1
PL
několik kapek
kokosová voda
Postup
1
Příprava korpusu:
- Připravíme si kulatou formu o průměru 20 cm a vyložíme ji pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 190°C.
- Rozmixujeme sušenky a 2 lžíce kokosu. Přidáme rozpuštěné máslo.
- Směsí vyložíme dno formy, uděláme malý okraj a dáme do trouby zapéct asi na 10 minut.
2
Příprava náplně:
- Slijeme kokosové mléko a oddělíme bílou hustou smetanu od kokosové vody, vodu si schováme v lednici na později.
- Ušleháme Philadelphii a kokosovou smetanu (trvá to pár minut), přidáme 6 lžic kokosu a 6-8lžic cukru dle chuti. Za stálého šlehání přidáme jedno vejce po druhém.
- Nalijeme na upečený korpus a pečeme asi 40 minut v troubě (teplotu snížíme na 180°C). Jakmile se začnou oddělovat okraje, máme hotovo.
- Vychladíme.
3
Dokončení:
- Rozmixujeme mango a kokosovou vodu do hladka, přidáme cukr a citronovou šťávu. Zahřejeme a smícháme s želatinou (dle návodu). Dort opatrně polijeme a necháme stéct po bocích.
- Vychladlé ozdobíme kokosem a mangem.
Dobrou chuť!