Nejdříve uděláme korpus
Bílky a krystalový cukr ušleháme dotuha. Potom přidáváme postupně žloutky, kokosovou moučku, hrubou mouku a nastrouhanou citrónovou kůru. Dortovou formu vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto do ní nalijeme a rovnoměrně rozetřeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení necháme vychladnout.
Připravíme krém
Plátky želatiny namočíme do vody a po pár minutách vyndáme a vymačkáme. Ovocnou šťávu ohřejeme k bodu varu a rozpustíme v ní plátky želatiny. Zatímco želatina lehce chladne, ušleháme šlehačku.
Do ušlehané šlehačky vmícháme cukr a želatinu.
Zdobíme
Vychladlý korpus pokryjeme ovocem. Naneseme půlku krému, dáme další vstvu ovoce a pokryjeme zbytkem krému.
Necháme v lednici alespoň hodinu chladit.
Bílky a krystalový cukr ušleháme dotuha. Potom přidáváme postupně žloutky, kokosovou moučku, hrubou mouku a nastrouhanou citrónovou kůru. Dortovou formu vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto do ní nalijeme a rovnoměrně rozetřeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení necháme vychladnout.
Připravíme krém
Plátky želatiny namočíme do vody a po pár minutách vyndáme a vymačkáme. Ovocnou šťávu ohřejeme k bodu varu a rozpustíme v ní plátky želatiny. Zatímco želatina lehce chladne, ušleháme šlehačku.
Do ušlehané šlehačky vmícháme cukr a želatinu.
Zdobíme
Vychladlý korpus pokryjeme ovocem. Naneseme půlku krému, dáme další vstvu ovoce a pokryjeme zbytkem krému.
Necháme v lednici alespoň hodinu chladit.
Suroviny
Porce
8
Suroviny
Porce
8