Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč na mandlové náplni se slivovicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8740 kcal
Bílkoviny 178 g
Sacharidy 632 g
Tuky 572 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Užijte si švestky v luxusním koláči.

Související recepty

Suroviny

máslo 230 g
vychlazené, na kousky
sůl 1 špetka
z biocitronu
slivovice 1 PL
Na mandlovou náplň
mandle 200 g
mleté
máslo 150 g
vejce 2 ks
slivovice 1 PL
Na švestkovou náplň
vypeckované, přepůlené
meruňkový džem 80 g
slivovice 2 PL

Postup

1

Na těsto smíchejte špičkami prstů nasekané máslo, cukr, špetku soli a mouku. Přidejte žloutky, citronovou kůru, slivovici a rychle propracujte soudržné těsto. Pokud se nespojuje, přidejte trochu studené vody. Zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu odpočinout do chladničky. (Těsto můžete připravit i den předem.)

2

Na mandlovou náplň utřete všechny přísady dohladka.

3

Troubu předehřejte na 190 ºC. Rozválejte těsto a vyložte jím plech s vyšším okrajem. Navrch rozetřete mandlovou náplň, na ni rozložte švestky a dejte do trouby péct na 45–50 minut dozlatova.

4

Mezitím v kastrůlku rozehřejte meruňkový džem, stáhněte z plamene, vmíchejte do něj slivovici a směsí potřete ještě horký, upečený koláč. Nechte vychladnout a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín