Užijte si švestky v luxusním koláči.
Suroviny
Postup
Na těsto smíchejte špičkami prstů nasekané máslo, cukr, špetku soli a mouku. Přidejte žloutky, citronovou kůru, slivovici a rychle propracujte soudržné těsto. Pokud se nespojuje, přidejte trochu studené vody. Zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu odpočinout do chladničky. (Těsto můžete připravit i den předem.)
Na mandlovou náplň utřete všechny přísady dohladka.
Troubu předehřejte na 190 ºC. Rozválejte těsto a vyložte jím plech s vyšším okrajem. Navrch rozetřete mandlovou náplň, na ni rozložte švestky a dejte do trouby péct na 45–50 minut dozlatova.
Mezitím v kastrůlku rozehřejte meruňkový džem, stáhněte z plamene, vmíchejte do něj slivovici a směsí potřete ještě horký, upečený koláč. Nechte vychladnout a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Švestky nasladko: chuť babího léta, které neodoláte (42 receptů )