Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč s blumami a mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné na 6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2530 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 288 g
Tuky 133 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když vás honí mlsná a nemáte čas, zachrání vás rychlý koláč z listového těsta. Vykouzlíte ho takřka z jakéhokoli ovoce, ideální jsou pevnější druhy, které se zcela nerozpadnou: blumy, švestky, broskve, nektarinky…

Suroviny

mleté
bluma 800 g
rozpůlené, zbavené pecek
mandle plátky 25 g
+ další k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C. Na plech opatrně rozprostřete listové těsto. Posypte ho mletými mandlemi a vyskládejte na něj rozpůlené blumy. Ty posypte mandlovými lupínky a pak krupicovým cukrem.

2

Pečte 18–20 minut, až těsto zezlátne a blumy změknou. Nechte 10 minut stát, aby koláč trochu zchladl, ještě trochu pocukrujte a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Krupicový cukr dejte podle chuti, kyselejší ovoce si ho zaslouží více. Klasický krupicový můžete klidně vyměnit za třtinový.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/9

Apetit magazín