Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláč s džemem a kokosem

Křehké těsto, ovoce a křupavá drobenka. Tenhle koláč si zamilujete! Můžete jej péct v různých tvarech: v kulaté formě nebo jako my v podobě řezů s vypečenými okraji.

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Koláč

Ingredience

    • 250 g hotového křehkého těsta
    • 1 vejce, žloutek a bílek oddělený
    • 1 lžíce mléka
    • 1 lžíce třtinového cukru demerara
    • 110 g malinového džemu
    • 75 g hrubě strouhaného kokosu
    • 2 lžíce krupicového cukru 

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozrolujte a jeho okraj přeložte nebo zarolujte tak, aby z kruhového plátu vznikl čtverec se zvýšeným okrajem. Pomocí pečicího papíru ho přeneste na plech a dno propíchejte vidličkou. Okraj potřete žloutkem rozšlehaným se lžící mléka a posypte cukrem demerara. Pečte 15–18 minut. Na koláči by neměla být žádná nedopečená místa, ale těsto by mělo zůstat bledé.

2 Vyndejte z trouby a střed koláče vyplňte džemem. Kokos, bílek a krupicový cukr společně propracujte, aby vznikla drobenka. Tou posypte džem, vložte zpět do trouby a pečte dalších 8–10 minut dozlatova. Nechte lehce koláč zchladnout a podávejte nakrájený na čtverce.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Snadné domácí pečení s dětmi

REKLAMA

Přidat komentář