0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s hráškem a kozím sýrem

Koláč s hráškem a kozím sýrem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1828 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 104 g
Tuky 117 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dozlatova vypečený koláč se sladkým hráškem  a pikantním kozím sýrem láká k nakousnutí. Dá se navíc velmi snadno obměňovat.

Suroviny

cibule 1 ks
pokrájená na kostičky
máslo 30 g
hrášek 400 g
bio, zmrazený, od firmy Ardo koupíte běžně v supermarketech
smetana na vaření 150 ml
bio, např. kravská nebo sójová od firmy Provamel z prodejen zdravé výživy
pepř
čerstvý
vejce 2 ks
prošlehané
listové těsto 1 bal
kozí sýr 120 g
čerstvý
sůl

Předehřejte troubu na 200 stupňů. V pánvi rozehřejte máslo a asi dvě minuty na něm poduste doměkka cibuli. Přidejte hrášek, zalijte smetanou, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Nechte vychladnout a pak vmíchejte vejce. Vyválejte listové těsto na tloušťku asi 3 mm a vyložte jím až do krajů koláčovou formu o průměru 23 cm. Posypte rozdrobeným kozím sýrem a navrch rozprostřete hráškovou směs. Pečte v předehřáté troubě 35–40 minut.

NĚCO NAVÍC: Do hráškové směsi můžete přidat 50 g dětské šunky bez přídatných látek nebo biošunky (z biofarmy Sasov), nakrájené na kostičky. Hrášek lze nahradit brokolicí, špenátem, mrkví nebo třeba zelenými fazolkami.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit