Dozlatova vypečený koláč se sladkým hráškem a pikantním kozím sýrem láká k nakousnutí. Dá se navíc velmi snadno obměňovat.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200 stupňů. V pánvi rozehřejte máslo a asi dvě minuty na něm poduste doměkka cibuli. Přidejte hrášek, zalijte smetanou, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Nechte vychladnout a pak vmíchejte vejce. Vyválejte listové těsto na tloušťku asi 3mm a vyložte jím až do krajů koláčovou formu o průměru 23cm. Posypte rozdrobeným kozím sýrem a navrch rozprostřete hráškovou směs. Pečte v předehřáté troubě 35-40 minut.
NĚCO NAVÍC: Do hráškové směsi můžete přidat 50g dětské šunky bez přídatných látek nebo biošunky (z biofarmy Sasov), nakrájené na kostičky. Hrášek lze nahradit brokolicí, špenátem, mrkví nebo třeba zelenými fazolkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jarní biomenu(5 receptů )
- Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin(30 receptů )