Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 36
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3925 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 327 g
Tuky 253 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení másla, hrušek a čokolády přímo láká k častému opakování!

Suroviny

oloupané
lískové oříšky 100 g
posekané
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
máslo 175 g
změklé, + trocha na vymazání formy
vejce 2 ks
tmavá čokoláda 50 g
nasekaná
meruňkový džem 2 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C. Máslem vymažte dortovou formu a její dno vyložte pečicím papírem. Polovinu hrušek nasekejte a zbytek pokrájejte na kolečka. Ořechy, mouku s práškem do pečiva, máslo, cukr a vejce dejte do mixéru a rychle rozmixujte, aby vznikly větší lepkavé drobky. Vysypte je z mixéru do mísy a přimíchejte nasekané hrušky a čokoládu.

2

Směs přesuňte do formy a zarovnejte. Navrch položte nakrájené hrušky a trochu je zatlačte do těsta. Pečte, aby byl koláč na omak pevný (ještě lepší je zkouška špejlí: je-li po vytažení suchá, máte hotovo). Vyjměte dezert z trouby a potřete ho džemem. Nechte ještě chvíli chladnout ve formě, pak jej přesuňte na mřížku.

3

Podávejte se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

03.08.2010 11:24
Tento recept doporučujem každému, aj začiatočníkom, je neuveriteľne jednoduchý a výsledok vás prekvapí, koláč je strašne lahodný a doslova sa rozplýva na jazyku. Cesto je hotové za pár minút. Použila som namiesto lieskovcov mandle a chystám sa ho vyskúšať aj s iným ovocím. Namiesto sekania čokolády som použila "chocolate chips" (u nás sa to myslím volá čokofleky). Namiesto tortovej formy som použila malý plech a pridala som na vrch ešte mandľové hoblinky a škoricu. Už len tá vôňa čo vám zanechá v kuchyni stojí za to skúsiť to.
18.08.2009 08:32
Koláš upečený přesně podle receptu je vynikající. Jemný, rozpadavý, velmi mile mě překvapil:-).
05.09.2008 15:21
Tak jsem doma potřebovala spotřebovat jablka a narazila jsem na tento recept... tmavou čokoladu jsem nemela, ale mlečnou ano, tak jsem si recept trochu upravila. Koláč jsem udělala vyšší, tak že jsem nejdřiv udělala jednu várku normalního těsta, s čokoládou a jablky, na to jsem položila vrstvu jablek a potom to samé jsem opakovala ještě jednou, jen do té vrstvy těsta už jsem nedala čokoládu a jablka. Nohoře jsem to posypala tenkou vrstvou hnědého cukru, aby to získalo karamelový nádech. Podávala jsem to s trochou zakysané smetany a všem to velice chutnalo.

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč