Spojení másla, hrušek a čokolády přímo láká k častému opakování!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 160 °C. Máslem vymažte dortovou formu a její dno vyložte pečicím papírem. Polovinu hrušek nasekejte a zbytek pokrájejte na kolečka. Ořechy, mouku s práškem do pečiva, máslo, cukr a vejce dejte do mixéru a rychle rozmixujte, aby vznikly větší lepkavé drobky. Vysypte je z mixéru do mísy a přimíchejte nasekané hrušky a čokoládu.
Směs přesuňte do formy a zarovnejte. Navrch položte nakrájené hrušky a trochu je zatlačte do těsta. Pečte, aby byl koláč na omak pevný (ještě lepší je zkouška špejlí: je-li po vytažení suchá, máte hotovo). Vyjměte dezert z trouby a potřete ho džemem. Nechte ještě chvíli chladnout ve formě, pak jej přesuňte na mřížku.
Podávejte se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.
Komentáře