Zelená rajčata na fotografii jsou nedozrálé plody odrůdy Tondo liscio. Existují však rajčata, která zůstávají zelená i na vrcholu zralosti.
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 180 °C. Mouku, parmazán, máslo a sůl dejte do mísy v robotu a zpracujte na jemnou drobenku (asi 1–2 minuty). Přidejte vejce a mléko a vytvořte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na půl hodiny do chladničky.
Koláčovou formu o průměru 32 cm (nejlépe s vyjímatelným dnem) lehce vymažte olejem. Mezi dvěma kusy papíru na pečení rozválejte vychlazené těsto na kolo o průměru 34 cm. Plát vmačkejte do formy a po celé ploše ho propíchejte vidličkou. Dejte na něj pečicí papír, posypte luštěninami či rýží a ,naslepo pečte 15 minut. Pak sejměte závaží i papír a asi 10 minut dopékejte, aby se těsto propeklo a zezlátlo. Vyjměte ho z trouby a nechte vychladnout.
Rajčata, ocet a olej dejte do mísy a promíchejte. Korpus potřete ricottou. Navrch naskládejte ochucená rajčata, posypte mátovými lístky a osolte a opepřete. Nakrájejte na kousky a podávejte s vidličkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pozdrav z ráje: rajčata(7 receptů )