Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč s tvarohem a ovocným želé
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 270
Do dvou hodin Velmi snadné Pro 10-12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7921 kcal
Bílkoviny 305 g
Sacharidy 1035 g
Tuky 248 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč s tvarohem a ovocným želé je božský dezert skoro bez vážení. Patří mezi naše oblíbené hrníčkové recepty a věříme, že si na nich pochutnáte i vy a vaši blízcí. Jako odměrku použijte hrneček o objemu 250 ml a uvidíte, že ovocné řezy s tvarohem a želatinou budete mít hotové raz dva.

Související recepty

Suroviny

vejce 3 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko 1 hrnek
olej 1 hrnek
+ na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
Na tvarohový krém a ovocné želé
polotučný, 3 vaničky
podle chuti
na plátky nebo čtvrtky
mražené lesní ovoce 700 g
prášková, na 0,5 l tekutiny

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Vejce s cukrem ušlehejte do pěny, přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva, mléko a kakao, zašlehejte a postupně přilévejte olej a šlehejte – nejprve na nejnižší otáčky, postupně přidávejte otáčky na nejvyšší. Hotové těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte 30–40 minut. Nechte vychladnout.

2

Tvaroh promíchejte s oběma cukry a zakysanou smetanou a rozetřete na upečený vychladlý korpus. Dejte chladit.

3

Kousky jahod prosypte cukrem a nechte půl hodiny stát. Mražené ovoce nechte povolit a zachyťte z něj tekutinu. Šťávu z jahod a ovoce slijte do kastrůlku a přilijte vodu tak, abyste měli půl litru tekutiny. Tu pak použijte k přípravě želatiny podle návodu na obalu. Nechte trochu zchladnout, vmíchejte ovoce, naneste na koláč a nechte ztuhnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...