Božský dezert skoro bez vážení...
Suroviny
1Troubu předehřejte na 170°C. Vejce s cukrem ušlehejte do pěny, přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva, mléko a kakao, zašlehejte a postupně přilévejte olej a šlehejte – nejprve na nejnižší otáčky, postupně přidávejte otáčky na nejvyšší. Hotové těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte 30–40 minut. Nechte vychladnout.
2Tvaroh promíchejte s oběma cukry a zakysanou smetanou a rozetřete na upečený korpus. Dejte chladit.
3Kousky jahod prosypte cukrem a nechte půl hodiny stát. Mražené ovoce nechte povolit a zachyťte z něj tekutinu. Šťávu z jahod a ovoce slijte do kastrůlku a přilijte vodu tak, abyste měli půl litru tekutiny. Tu pak použijte k přípravě želatiny podle návodu na obalu. Nechte trochu zchladnout, vmíchejte ovoce, naneste na koláč a nechte ztuhnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 14x lahodné tvarohové dezerty(14 receptů)
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů)
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů)
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů)