Koláč s tvarohem a ovocným želé

Koláč s tvarohem a ovocným želé

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (162)
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7921 kcal
Bílkoviny 305 g
Cukr 1035 g
Tuky 248 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Božský dezert skoro bez vážení...

Suroviny

vejce 3 ks
krupicový cukr 1 hrnek
259 ml
mouka pšeničná polohrubá 2 hrnky
500 ml
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko 1 hrnek
250 ml
kakao holandského typu 20 g
olej 1 hrnek
250 ml + na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
Na tvarohový krém a ovocné želé
tvaroh měkký 750 g
polotučný, 3 vaničky
zakysaná smetana 1 ks
moučkový cukr 5 PL
podle chuti
vanilkový cukr 1 bal
jahody 1 kg
na plátky nebo čtvrtky
moučkový cukr 200 g
mražené lesní ovoce 700 g
želatina 1 bal
prášková, na 0,5 l tekutiny

1 Troubu předehřejte na 170°C. Vejce s cukrem ušlehejte do pěny, přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva, mléko a kakao, zašlehejte a postupně přilévejte olej a šlehejte – nejprve na nejnižší otáčky, postupně přidávejte otáčky na nejvyšší. Hotové těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte 30–40 minut. Nechte vychladnout.

2 Tvaroh promíchejte s oběma cukry a zakysanou smetanou a rozetřete na upečený korpus. Dejte chladit.

3 Kousky jahod prosypte cukrem a nechte půl hodiny stát. Mražené ovoce nechte povolit a zachyťte z něj tekutinu. Šťávu z jahod a ovoce slijte do kastrůlku a přilijte vodu tak, abyste měli půl litru tekutiny. Tu pak použijte k přípravě želatiny podle návodu na obalu. Nechte trochu zchladnout, vmíchejte ovoce, naneste na koláč a nechte ztuhnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit