Koláč s tvarohem a ovocným želé

Koláč s tvarohem a ovocným želé

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (171)
Více než hodinu Velmi snadné Pro 10-12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7921 kcal
Bílkoviny 305 g
Sacharidy 1035 g
Tuky 248 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Božský dezert skoro bez vážení...

Suroviny

vejce 3 ks
krupicový cukr 1 hrnek
259 ml
mouka pšeničná polohrubá 2 hrnky
500 ml
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko 1 hrnek
250 ml
kakao holandského typu 20 g
olej 1 hrnek
250 ml + na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
Na tvarohový krém a ovocné želé
tvaroh měkký 750 g
polotučný, 3 vaničky
zakysaná smetana 1 ks
moučkový cukr 5 PL
podle chuti
vanilkový cukr 1 bal
jahody 1 kg
na plátky nebo čtvrtky
moučkový cukr 200 g
mražené lesní ovoce 700 g
želatina 1 bal
prášková, na 0,5 l tekutiny

1Troubu předehřejte na 170°C. Vejce s cukrem ušlehejte do pěny, přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva, mléko a kakao, zašlehejte a postupně přilévejte olej a šlehejte – nejprve na nejnižší otáčky, postupně přidávejte otáčky na nejvyšší. Hotové těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte 30–40 minut. Nechte vychladnout.

2Tvaroh promíchejte s oběma cukry a zakysanou smetanou a rozetřete na upečený korpus. Dejte chladit.

3Kousky jahod prosypte cukrem a nechte půl hodiny stát. Mražené ovoce nechte povolit a zachyťte z něj tekutinu. Šťávu z jahod a ovoce slijte do kastrůlku a přilijte vodu tak, abyste měli půl litru tekutiny. Tu pak použijte k přípravě želatiny podle návodu na obalu. Nechte trochu zchladnout, vmíchejte ovoce, naneste na koláč a nechte ztuhnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit