0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s tvarohem a ovocným želé

Koláč s tvarohem a ovocným želé
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč s tvarohem a ovocným želé

3.8 / 5. Počet hodnocení: 204
Více než hodinu Velmi snadné Pro 10-12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7921 kcal
Bílkoviny 305 g
Sacharidy 1035 g
Tuky 248 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Božský dezert skoro bez vážení...

Suroviny

vejce 3 ks
krupicový cukr 1 hrnek
259 ml
mouka pšeničná polohrubá 2 hrnky
500 ml
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko 1 hrnek
250 ml
kakao holandského typu 20 g
olej 1 hrnek
250 ml + na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
Na tvarohový krém a ovocné želé
tvaroh měkký 750 g
polotučný, 3 vaničky
zakysaná smetana 1 ks
moučkový cukr 5 PL
podle chuti
vanilkový cukr 1 bal
jahody 1 kg
na plátky nebo čtvrtky
moučkový cukr 200 g
mražené lesní ovoce 700 g
želatina 1 bal
prášková, na 0,5 l tekutiny

1Troubu předehřejte na 170°C. Vejce s cukrem ušlehejte do pěny, přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva, mléko a kakao, zašlehejte a postupně přilévejte olej a šlehejte – nejprve na nejnižší otáčky, postupně přidávejte otáčky na nejvyšší. Hotové těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte 30–40 minut. Nechte vychladnout.

2Tvaroh promíchejte s oběma cukry a zakysanou smetanou a rozetřete na upečený korpus. Dejte chladit.

3Kousky jahod prosypte cukrem a nechte půl hodiny stát. Mražené ovoce nechte povolit a zachyťte z něj tekutinu. Šťávu z jahod a ovoce slijte do kastrůlku a přilijte vodu tak, abyste měli půl litru tekutiny. Tu pak použijte k přípravě želatiny podle návodu na obalu. Nechte trochu zchladnout, vmíchejte ovoce, naneste na koláč a nechte ztuhnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč