Tohle jednoduché slané pohoštění zvládne i naprostý začátečník. Za půl hodiny už koláč voní na stole!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory pokrájejte na tenké plátky a ve vodě nebo v páře je šest až osm minut povařte, až zkřehnou. Sceďte je a nechte vychladnout. Těsto dejte na plech vyložený pečicím papírem a rovnou je na něm rozválejte. Asi dva centimetry od okraje si pak ostrým nožem naznačte linky, ale těsto neprořízněte. Uvnitř naznačeného obdélníku ho propíchejte vidličkou a hustě posypte sýrem.
Nahrubo nasekejte bylinky a posypte jimi sýr. Navrch přijde čerstvá pažitka; nejšikovnější je prostě ji nastříhat.
Navrch rozložte plátky brambor, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Pečte osmnáct až dvacet minut, až bude těsto křupavé a brambory mírně zezlátnou. Podávejte nejlépe s rajčatovo-cibulovým salátem.
Komentáře
Zdravím, mohu (opět:-) poprosit o informaci, ve kterém čísle se nachází tento recept? Děkuji.
Dobrý den, paní Kotková,
recept opět pochází z časopisu Snadné vaření :-). Tentokrát z čísla 12/2007.
Přejeme krásný den, redakce Apetitu