0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč se sýrem a bramborami

Koláč se sýrem a bramborami

4.2 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2556 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 207 g
Tuky 166 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jednoduché slané pohoštění zvládne i naprostý začátečník. Za půl hodiny už koláč voní na stole!

Suroviny

brambory 300 g
se slupkou
listové těsto 400 g
balkánský sýr 200 g
rozdrobený
bylinky 2 hrsti
pažitka 1 svazek
olivový olej 1 PL
sůl
pepř

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory pokrájejte na tenké plátky a ve vodě nebo v páře je šest až osm minut povařte, až zkřehnou. Sceďte je a nechte vychladnout. Těsto dejte na plech vyložený pečicím papírem a rovnou je na něm rozválejte. Asi dva centimetry od okraje si pak ostrým nožem naznačte linky, ale těsto neprořízněte. Uvnitř naznačeného obdélníku ho propíchejte vidličkou a hustě posypte sýrem.
 

2 Nahrubo nasekejte bylinky a posypte jimi sýr. Navrch přijde čerstvá pažitka; nejšikovnější je prostě ji nastříhat.
 

3 Navrch rozložte plátky brambor, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Pečte osmnáct až dvacet minut, až bude těsto křupavé a brambory mírně zezlátnou. Podávejte nejlépe s rajčatovo-cibulovým salátem.

Komentáře

Lucie Kotková

Zdravím, mohu (opět:-) poprosit o informaci, ve kterém čísle se nachází tento recept? Děkuji.

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Kotková,
recept opět pochází z časopisu Snadné vaření :-). Tentokrát z čísla 12/2007.

Přejeme krásný den, redakce Apetitu

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit