Koláč se sýrem a bramborami

Koláč se sýrem a bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2556 kcal
Bílkoviny 60 g
Cukr 207 g
Tuky 166 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tohle jednoduché slané pohoštění zvládne i naprostý začátečník. Za půl hodiny už koláč voní na stole!

Suroviny

brambory 300 g
se slupkou
listové těsto 400 g
balkánský sýr 200 g
rozdrobený
bylinky 2 hrsti
pažitka 1 svazek
olivový olej 1 PL
sůl
pepř

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory pokrájejte na tenké plátky a ve vodě nebo v páře je šest až osm minut povařte, až zkřehnou. Sceďte je a nechte vychladnout. Těsto dejte na plech vyložený pečicím papírem a rovnou je na něm rozválejte. Asi dva centimetry od okraje si pak ostrým nožem naznačte linky, ale těsto neprořízněte. Uvnitř naznačeného obdélníku ho propíchejte vidličkou a hustě posypte sýrem.
 

2 Nahrubo nasekejte bylinky a posypte jimi sýr. Navrch přijde čerstvá pažitka; nejšikovnější je prostě ji nastříhat.
 

3 Navrch rozložte plátky brambor, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Pečte osmnáct až dvacet minut, až bude těsto křupavé a brambory mírně zezlátnou. Podávejte nejlépe s rajčatovo-cibulovým salátem.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit