Suroviny
Postup
Z cukru oddělíme 4 lžíce na posypání koláčů. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky rozšleháme vidličkou.
Do mísy prosejeme mouku a promícháme s trochou soli.Přidáme pokrájené chladné máslo a uděláme drobenku. Přidáme zbylý přírodní cukr, žloutky, 2 lžíce studené vody a zpracujeme na tužší těsto. Pokud se těsto drobí, přidáme trochu studené vody. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme 1 hod. odležet v chladu.
Troubu předehřejeme na 200 C, plech vyložíme pečícím papírem. Těsto rozdělíme na 4 díly, vyválíme placky a přeneseme na plech.
Střed placek posypeme mletými mandlemi, strany těsta přihneme do středu a naplníme směsí ovoce, zakápneme šťávou z kompotu.
Strany těsta přihrneme do středu, potřeme rozšlehanými bílky, posypeme přírodním cukrem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 min. Upečené posypeme moučkovým cukrem.
Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com