0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6715 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 936 g
Tuky 270 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

hnědý cukr 160 g
vejce 2 ks
velká
mouka pšeničná hladká 400 g
celozrnná
sůl
máslo 250 g
ovoce 300 g
krupicový cukr 5
strouhané
moučkový cukr

Postup

1

Z cukru oddělíme 4 lžíce na posypání koláčů. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky rozšleháme vidličkou.

2

Do mísy prosejeme mouku a promícháme s trochou soli.Přidáme pokrájené chladné máslo a uděláme drobenku. Přidáme zbylý přírodní cukr, žloutky, 2 lžíce studené vody a zpracujeme na tužší těsto. Pokud se těsto drobí, přidáme trochu studené vody. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme 1 hod. odležet v chladu.

3

Troubu předehřejeme na 200 C, plech vyložíme pečícím papírem. Těsto rozdělíme na 4 díly, vyválíme placky a přeneseme na plech.

4

Střed placek posypeme mletými mandlemi, strany těsta přihneme do středu a naplníme směsí ovoce, zakápneme šťávou z kompotu.

5

Strany těsta přihrneme do středu, potřeme rozšlehanými bílky, posypeme přírodním cukrem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 min. Upečené posypeme moučkovým cukrem.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: mojekucharka

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč