0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4382 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 632 g
Tuky 131 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná polohrubá 400 g
pšeničná
žloutek 2 ks
máslo 1 PL
rozpuštěné
mléko 250 ml
droždí 20 g
cukr 100 g
sůl
citronová kůra 1 PL
vejce 1 ks
na potření
mouka špetka
na vál
tuk
na vymazání
švestková povidla 1 bal
Náplň
moučkový cukr 3 PL
žloutek 1 ks
máslo ½ PL
vanilkový cukr 1

Postup

1

Z části vlažného mléka, lžíce cukru, lžíce mouky a droždí umíchejte kvásek a nechte ho vzejít.

2

Zbytek mouky prosejte do mísy, přidejte zbylý cukr, sůl, žloutky, máslo, zbytek mléka, citronovou kůru a vzešlý kvásek a vypracujte vláčné těsto. Přikryjte mísu čistou utěrkou a nechte těsto asi 1 hodinu kynout.

3

<p>Utřete tvaroh s cukry, máslem a žloutkem dohladka.</p>

4

Vykynuté těsto přendejte na pomoučený vál a rozdělte ho na stejně velké kousky. Z každého kousku utvořte placičku, zabalte do ní lžičku povidel a uzavřenou stranou položte na vymazaný plech.

5

Bochánky skládejte dále od sebe a nechte ještě asi 20 minut kynout.

6

Potom do každého udělejte lžící nebo pomoučeným vejcem důlek, do něj dejte trošku tvarohové náplně, potřete rozšlehaným vejcem a posypte drobenkou (nemusí se dávat).

7

Plech vložte do trouby vyhřáté na 200°C, teplotu snižte na 180°C a koláčky upečte dorůžova.

8

Nechte je vychladnout a jemně pocukrujte.

Poznámka k receptu Povidla můžete vylepšit přimícháním trošky rumu, citronové kůry a nastrouhaného perníku

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: bellonia

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč