Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4382 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 632 g
Tuky 131 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na těsto
rozpuštěné
mléko 250 ml
cukr 100 g
sůl
vejce 1 ks
na potření
mouka špetka
na vál
tuk
na vymazání
švestková povidla 1 bal
Náplň
máslo ½ PL

Postup

1

Z části vlažného mléka, lžíce cukru, lžíce mouky a droždí umíchejte kvásek a nechte ho vzejít.

2

Zbytek mouky prosejte do mísy, přidejte zbylý cukr, sůl, žloutky, máslo, zbytek mléka, citronovou kůru a vzešlý kvásek a vypracujte vláčné těsto. Přikryjte mísu čistou utěrkou a nechte těsto asi 1 hodinu kynout.

3

<p>Utřete tvaroh s cukry, máslem a žloutkem dohladka.</p>

4

Vykynuté těsto přendejte na pomoučený vál a rozdělte ho na stejně velké kousky. Z každého kousku utvořte placičku, zabalte do ní lžičku povidel a uzavřenou stranou položte na vymazaný plech.

5

Bochánky skládejte dále od sebe a nechte ještě asi 20 minut kynout.

6

Potom do každého udělejte lžící nebo pomoučeným vejcem důlek, do něj dejte trošku tvarohové náplně, potřete rozšlehaným vejcem a posypte drobenkou (nemusí se dávat).

7

Plech vložte do trouby vyhřáté na 200°C, teplotu snižte na 180°C a koláčky upečte dorůžova.

8

Nechte je vychladnout a jemně pocukrujte.

Poznámka k receptu Povidla můžete vylepšit přimícháním trošky rumu, citronové kůry a nastrouhaného perníku

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: bellonia

Apetit magazín