0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koložvárska kapusta (zelí)

Koložvárska kapusta (zelí)

Hodnocení receptu
4.6 / 5. Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2541 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 389 g
Tuky 82 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vepřové maso mleté 500 g
zelí kysané 700 g
rýže 350 g
zakysaná smetana 350 g
cibule 2 ks
česnek 2 stroužky
rostlinný olej
sůl
kmín
paprika mletá sladká
pepř

Postup

1

Mleté vepřové maso osolíme, opepříme, přidáme kmín.

2

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku, zpěníme a přidáme maso, které narychlo osmahneme a následně podusíme.

3

Ke konci dušení přimícháme prolisovaný česnek.

4

Kvašené zelí přecedíme a nařežeme na menší kousky. Ve druhém hrnci si na oleji zpěníme cibuli s mletou červenou paprikou, přidáme zelí, trochu podlijeme vodou, mírně osolíme, opepříme a krátce podusíme.

5

Rýži osmahneme na oleji, osolíme, podlijeme vodou a uvaříme téměř doměkka.

6

Pekáč si mírně naolejujeme, navrstvíme polovinu podušeného zelí, na zelí navrstvíme maso smíchané s rýží a znovu navrstvíme zbylé zelí. Celé přelijeme zakysanou smetanou smíchanou se lžičkou mleté ​​červené papriky.

7

Pečeme v troubě na 200 °C přikryté alobalem asi 20 minut, poté odkryjeme a necháme ještě asi 25 minut zapéct.

Tip: Na masovou směs můžeme pro výraznější chuť přidat jednu až dvě na kolečka nakrájené klobásy (nejlépe pikantní). Místo oleje můžeme použít vepřové sádlo.

Foto ilustračcní, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: papulka

Apetit magazín

Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit