Suroviny
Postup
Mleté vepřové maso osolíme, opepříme, přidáme kmín.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku, zpěníme a přidáme maso, které narychlo osmahneme a následně podusíme.
Ke konci dušení přimícháme prolisovaný česnek.
Kvašené zelí přecedíme a nařežeme na menší kousky. Ve druhém hrnci si na oleji zpěníme cibuli s mletou červenou paprikou, přidáme zelí, trochu podlijeme vodou, mírně osolíme, opepříme a krátce podusíme.
Rýži osmahneme na oleji, osolíme, podlijeme vodou a uvaříme téměř doměkka.
Pekáč si mírně naolejujeme, navrstvíme polovinu podušeného zelí, na zelí navrstvíme maso smíchané s rýží a znovu navrstvíme zbylé zelí. Celé přelijeme zakysanou smetanou smíchanou se lžičkou mleté červené papriky.
Pečeme v troubě na 200 °C přikryté alobalem asi 20 minut, poté odkryjeme a necháme ještě asi 25 minut zapéct.
Tip: Na masovou směs můžeme pro výraznější chuť přidat jednu až dvě na kolečka nakrájené klobásy (nejlépe pikantní). Místo oleje můžeme použít vepřové sádlo.
Foto ilustračcní, zdroj: Pixabay.com