Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 75 min
4,3 (6x)
3. 4. 2025
Kopřivový koláč s citronovou polevou
Image Professionals
Kopřivový koláč s citronovou polevou
Image Professionals


Velmi snadné
< 75 min
4,3 (6x)

Kopřivový koláč s citronovou polevou je rafinovaný způsob, jak tuto jarní bylinku zakomponovat i do dezertu. Působivá kombinace barev a chutí bude bavit i děti.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na plech 20 x 25 cm

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na plech 20 x 25 cm

Na těsto

Na dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 4267 kcal
  • Bílkoviny 98 g
  • Sacharidy 468 g
  • Tuky 201 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/4

Oslavte Velikonoce a příchod jara s dubnovým Apetitem, který je v prodeji 14. 3. 2024. Vychutnejte si první jarní slunce a prostřete stůl pro velikonoční hostinu pod širým nebem: na menu je ředkvičková polévka, jehněčí kotletky, mrkvové rizoto a sladcí citronoví zajíčci. Ve velikonočním duchu se nesou i další recepty, do mladého masa (telecího, králičího nebo krůtího) jsme schovali různé druhy nádivek a nezapomněli jsme ani na mladé kopřivy, které jsme využili v receptech na polévku, těstoviny i sladký koláč s citronovou polevou. Při přípravě kynutých moučníků jsme se inspirovali britskými velikonočními bochánky hot cross buns a pro koledníky jsme napekli i čtyři různé druhy cupcaků: citronové ve tvaru kuřátek, matcha cupcaky s krémem z bílé čokolády, dortíky á la mrkvový dort a čokoládové s meruňkami. Helenu Fléglovou jsme požádali, zda by nás krok za krokem naučila francouzské croissanty. Do světa jsme se podívali s naší novou kuchařkou z edice Apetit Slavná vejce, která nabídne asijské závitky s vejci a slaninou, turecké pide a mexická rančerská vejce. V Česku jsme navštívili jehněčí farmu a zajímali se o produkci jehněčího masa a také jsme si vyzkoušeli výrobu domácí kombuchy, populární perlivé limonády. Apetit, napsáno s chutí.

Do 75 minut Velmi snadné Vhodné pro děti Brunch Svačina Velikonoce Pečení Dezert Bezmasá jídla Z ovoce Z hub Z tofu Ze sýra Z vajec Ze zeleniny Z rýže Z brambor Houby Kuba Drůbež Husa Kachna Krůta Kuře Kuřecí prsa Kuřecí stehna Dezerty, sladká jídla Dorty Cheesecake Čokoládový dort Dort pavlova Mrkvový dort Ovocný dort Svatební dort Italské dezerty Poháry Krémy, zmrzliny, pudinky Koláče, buchty, moučníky Křehké koláče Kynuté koláče Tvarohový koláč Bublaniny Honzova buchta Hruškový koláč Jablečný koláč Jablečný štrúdl Muffiny Rebarborový koláč Vánočka Banánový chlebíček Brownies Bábovky Sladká jídla Koblihy Krupicová kaše Ovesná kaše Rýžový nákyp Vafle Žemlovka Lívance Palačinky Vdolky Zákusky a cukroví Linecké cukroví Makronky Perníčky Pracny Sladké kuličky Sušenky Tartaletky Tiramisu Tvarohové řezy Creme brulee Panna cotta Rolády Vanilkové rohlíčky Luštěniny Čočka Fazole Cizrna Hrách Maso Dušené maso Hovězí Svíčková Králík Jehněčí Telecí Vepřové Vepřová plec Zvěřina Jiné maso Masové koule Mleté maso Paštika Sekaná Špízy Tatarák Uzené maso Hamburger Nápoje Koktejly Likéry Sirupy Limonády Šťávy a smoothies Teplé nápoje Omáčky Houbová omáčka Koprová omáčka Rajská omáčka Studené omáčky Teplé omáčky Omáčky k masu Pizza Polévky Husté polévky Jarní polévky Polévky krémové Polévky s houbami Kulajda Polévky s masem Boršč Polévky zeleninové Bramboračka Brokolicová polévka Cibulačka Cuketová polévka Česnečka Čočková polévka Dýňová polévka Fazolova polévka Hrachová polévka Hrášková polévka Kapustová polévka Květáková polévka Minestrone Mrkvová polévka Pórková polévka Rajská polévka Špenátová polévka Zelňačka Rybí polévky Vývary Zeleninový vývar Hovězí vývar Kuřecí vývar Studené polévky Přílohy Nádivka Přílohy z brambor Bramboráky Bramborový salát Bramborové placky Přílohy z mouky Knedlíky Noky Přílohy ze zeleniny Quinoa Rizoto Ryby Mořské ryby Tuňák Makrela Losos Mořské plody Kalamáry Krevety Sladkovodní ryby Candát Pstruh Kapr Saláty Zálivky na salát Saláty s masem / rybou Caesar salát Těstovinové saláty Zeleninové saláty Čočkový salát Okurkový salát Rajčatový salát Salát z červené řepy Zelný salát Studená kuchyně Lahůdky a chuťovky Sendviče a chlebíčky Chlebíčky Pomazánky Vajíčková pomazánka Tvarohová pomazánka Tuňáková pomazánka Rybičková pomazánka Těstoviny Gnocchi Lasagne Špagety Těstoviny s tuňákem Zapečené těstoviny Základní recepty Marinády a dresinky Těsta Zavařování a nakládání Džemy a marmelády Nakládaná zelenina Nakládaný sýr a maso Slané pečení Slané koláče Tortilly a placky Chléb a pečivo Bageta Bruschetta Chléb Focaccia Mazanec Kolekce receptů Jíme zdravě Menu na gril Menu podle surovin Menu pro vegetariány Menu s masem Menu z ryb a mořských plodů Menu ze světa Na party a oslavy Pečení sladké a dezerty Pečení slané Pro sváteční příležitosti Vánoční kolekce receptů Z jednoho hrnce Guláš Segedínský guláš Ostatní The best of Apetit Nejlepší recepty Nejoblíbenější recepty Další kategorie Zdravé recepty Zdravé cukroví Zdravé dezerty Zdravé koláče Zdravé obědy Zdravé pečení Zdravé pečivo Zdravé polévky Zdravé pomazánky Zdravé snídaně Zdravé svačiny Zdravé těstoviny Zdravé večeře Kopřiva Dezerty Netradiční jídla