0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koprová polévka

Koprová polévka

Hodnocení receptu
4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1639 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 96 g
Tuky 111 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá a chutná koprová polévka, která nenechá chladným žádného milovníka čerstvých bylinek. Je skvělá i vychlazená. Jako stvořená na léto.

Suroviny

kopr 1 svazek
voda 1500 ml
sůl
pepř
kmín 1 ČL
brambory 3 ks
velké
vejce 3 ks
smetana 250 ml
mouka pšeničná hladká 3 PL
citronová štáva
lze vynechat

Postup

1

Z kopru oddělíme hrubší stonky a vložíme je do vody spolu se solí, pepřem a kmínem. Můžeme je svázat do svazku.

2

Polévku vaříme asi 15 minut, poté stonky vyjmeme, přidáme oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory a uvaříme je doměkka.

3

Do polévky vlijeme mouku rozmíchanou ve smetaně a krátce provaříme. Na závěr přidáme roklepená nebo rozšlehaná vejce a čerstvý na jemně nasekaný kopr.

4

Povaříme asi 5 minut, podle chuti okyselíme citrónovou šťávou a podáváme. Na talíři můžeme ještě zjemnit kouskem másla a ozdobit čerstvým koprem.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com, Marco Verch Professional Photographer

Autor: Marcela

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit