
Kořeněné bílé fazole s klobásou a koriandrem
Syté, pikantní, konejšivé... Tohle jídlo vás zahřeje na těle i na duši.
Vydání: 2014/6
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 400 g sušených bílých fazolí
- 2 nohy čerstvé klobásy (např. salsiccia), nakrájené na 2cm kolečka
- 200 g choriza, nakrájeného na 1cm kostičky
- olivový olej
- 1/2 cibule, nakrájená na kostičky
- 1 malý bobkový list
- 1 malá snítka rozmarýnu
- 1 rovná lžička mleté kurkumy
- 1 litr drůbežího vývaru
- 2 stroužky česneku, drcené
- 1 malý svazek koriandru, nakrájený nadrobno
Příprava jídla
1 Večer předem namočte fazole do studené vody. V den vaření opečte v hrnci na troše olivového oleje čerstvou klobásu a chorizo. Klobásy vyjměte a uschovejte, tuk v hrnci ponechte.
2 Do hrnce vsypte cibuli a 3 minuty opékejte, až zezlátne. Přidejte okapané fazole, bobkový list, rozmarýn, kurkumu a drůbeží vývar. Míchejte, dokud směs nepřivedete k varu, pak přiklopte a vařte 45 minut (nebo tak dlouho, aby fazole změkly).
3 Potom vmíchejte klobásy a 10 minut je prohřívejte. Do odstavených fazolí vmíchejte koriandr a česnek a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Jídlo můžete připravit také z konzervovaných fazolí. Použijte 2–3 400g konzervy. Vývar pak využijete jen na podlití.
Přidat komentář