Kořeněné kuře s fazolkami

Kořeněné kuře s fazolkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1130 kcal
Bílkoviny 87 g
Cukr 145 g
Tuky 11 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibulová marináda se hodí i na vepřové, krůtí či jehněčí maso.

Suroviny

šalotka 5 ks
lze nahradit mladými cibulkami zbavenými zelených částí, oloupané, na kolečka
citronová tráva 1
jen světlá část, na tenké plátky
chilli paprička 2 ks
dlouhá, bez semen, na tenké plátky
česnek 2 stroužky
oloupaný
makadamové ořechy lze nahradit kešu či para ořechy
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
1 ČL
vločková mořská sůl
kuřecí prsa 3 ks
na 2 cm kousky
400 g
zelené fazolové lusky
limeta 4 plátky
bio, tenké
bazalka 8 snítek
s drobnými lístky
rýže jasmínová
k podávání
limeta
k podávání

1 Šalotku, citronovou trávu, chilli papričky, česnek, ořechy, kurkumu a sůl zpracujte v robotu na pastu. Přesuňte ji do misky a obalte v ní maso. Misku přiklopte či přetáhněte fólií a dejte na 30 minut odpočívat do ledničky.

2 Zahřejte troubu na 220 °C. Ustřihněte 4 velké kusy pečicího papíru. Rozdělte na ně fazolové lusky (bez okrájených konců), maso, limetu a polovinu bazalky. Pečicí papír přehněte po kratší straně k sobě a delší strany poskládejte a nahoře sepněte, aby se balíčky uzavřely (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady). Postavte je na plech a pečte 20 minut, aby se maso propeklo. Balíčky dejte na talíře, otevřete je a jejich obsah posypte zbylou bazalkou. Podávejte s jasmínovou rýží a skrojkem limety

 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit