0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněné kuře s fazolkami

Kořeněné kuře s fazolkami

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1130 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 145 g
Tuky 11 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibulová marináda se hodí i na vepřové, krůtí či jehněčí maso.

Suroviny

šalotka 5 ks
lze nahradit mladými cibulkami zbavenými zelených částí, oloupané, na kolečka
citronová tráva 1
jen světlá část, na tenké plátky
chilli paprička 2 ks
dlouhá, bez semen, na tenké plátky
česnek 2 stroužky
oloupaný
makadamové ořechy lze nahradit kešu či para ořechy
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
1 ČL
vločková mořská sůl
kuřecí prsa 3 ks
na 2 cm kousky
400 g
zelené fazolové lusky
limeta 4 plátky
bio, tenké
bazalka 8 snítek
s drobnými lístky
rýže jasmínová
k podávání
limeta
k podávání

1 Šalotku, citronovou trávu, chilli papričky, česnek, ořechy, kurkumu a sůl zpracujte v robotu na pastu. Přesuňte ji do misky a obalte v ní maso. Misku přiklopte či přetáhněte fólií a dejte na 30 minut odpočívat do ledničky.

2 Zahřejte troubu na 220 °C. Ustřihněte 4 velké kusy pečicího papíru. Rozdělte na ně fazolové lusky (bez okrájených konců), maso, limetu a polovinu bazalky. Pečicí papír přehněte po kratší straně k sobě a delší strany poskládejte a nahoře sepněte, aby se balíčky uzavřely (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady). Postavte je na plech a pečte 20 minut, aby se maso propeklo. Balíčky dejte na talíře, otevřete je a jejich obsah posypte zbylou bazalkou. Podávejte s jasmínovou rýží a skrojkem limety

 

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit