Když do mouky na obalení stripsů nepřidáte kajenský pepř, smaženou rybu můžete bez obav nabídnout i dětem. Jako příloha se výborně hodí jemná bramborová kaše, která skvěle doplní chuť ryby. Pokud však chcete pokrm povýšit na slavnostní úroveň, zvolte tradiční bramborový salát, který k vánoční atmosféře neodmyslitelně patří.
Suroviny
Postup
Filet nakrájejte na stripsy.
V uzavíratelné míse prošlehejte 2 lžíce oleje se sladkou paprikou, cibulovým a česnekovým práškem, troškou soli, tymiánem, hořčicí a citronovým pepřem. V marinádě obalte rybu, uzavřete a dejte do chladu na 2 hodiny. (Takto můžete rybu připravit i den dopředu.)
Mouku smíchejte se solí, uzenou paprikou a kajenským pepřem.
Rozehřejte v pánvi vyšší vrstvu oleje.
Vyjměte ryby z marinády, pokapejte citronovou šťávou a obalte v ochucené mouce. Vkládejte do rozpáleného oleje a smažte dozlatova.
Podávejte s kaší, posypané petrželkou a s klínky citronu.