Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněné rybí stripsy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1609 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 81 g
Tuky 83 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když do mouky na obalení stripsů nepřidáte kajenský pepř, smaženou rybu můžete bez obav nabídnout i dětem. Jako příloha se výborně hodí jemná bramborová kaše, která skvěle doplní chuť ryby. Pokud však chcete pokrm povýšit na slavnostní úroveň, zvolte tradiční bramborový salát, který k vánoční atmosféře neodmyslitelně patří.

Související recepty

Suroviny

ryba 600 g
sumeček africký, filet bez kůže
rostlinný olej 2 PL
na naložení + na smažení
cibulový prášek
česnek sušený ½ ČL
česnekový prášek
sůl
tymián 1 ČL
lístky
hořčice dijonská 1 ČL
pepř citronový ½ ČL
klínky k podávání + trocha šťávy
paprika mletá uzená 1 ČL
kajenský pepř ½ ČL
petrželka
hladkolistá, nasekaná
k podávání

Postup

1

Filet nakrájejte na stripsy.

2

V uzavíratelné míse prošlehejte 2 lžíce oleje se sladkou paprikou, cibulovým a česnekovým práškem, troškou soli, tymiánem, hořčicí a citronovým pepřem. V marinádě obalte rybu, uzavřete a dejte do chladu na 2 hodiny. (Takto můžete rybu připravit i den dopředu.)

3

Mouku smíchejte se solí, uzenou paprikou a kajenským pepřem.

4

Rozehřejte v pánvi vyšší vrstvu oleje.

5

Vyjměte ryby z marinády, pokapejte citronovou šťávou a obalte v ochucené mouce. Vkládejte do rozpáleného oleje a smažte dozlatova.

6

Podávejte s kaší, posypané petrželkou a s klínky citronu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/12

Apetit magazín