Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněný losos v balíčku
Kořeněný losos v balíčku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kořeněný losos v balíčku

3.7/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2390 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 134 g
Tuky 149 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vše hotovo do půl hodiny! Vaření skoro bez tuku.

Suroviny

kuskus 100 g
nejlépe ochucený
vývar zeleninový 200 ml
olivový olej 1 PL
bylinky hrst
sekané - tymián, petrželka, rozmarýn, estragon
jarní cibulka 4 ks
najemno
sušená rajčata 4 ks
nasekaná
losos 2 filety
každé asi 140 g
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Kuskus v misce promíchejte s horkým vývarem a olejem. Přetáhněte fólií a nechte deset minut stát, pak kuskus načechrejte vidličkou. Přimíchejte větší část bylinek i ostatní ingredience kromě lososa, osolte a opepřete.

2

Troubu předehřejte na 200/180 °C. Na dva kusy pečicího papíru rozdělte kuskus. Navrch posaďte lososa, posypte zbylými bylinkami, dochuťte. Vytvořte balíčky, zatočte okraje; můžete si pomo­ci kovovými svorkami. Balíčky posaďte na plech a pečte asi čtvrt hodiny, až bude ryba pevná na dotek. Jezte z papíru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

14.01.2008 22:23
Povedené, rychlé, minimum špinavého nádobí. bylinky jistě různě chuťově ovlivňují lososa (já použila petržel a rozmarýn), varýrovat by se dobře daly i suroviny přidané do kuskusu..
10.10.2007 08:00
Recept se nachází v č. 2/07, str. 14

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...