Využijte nádhernou barvu a skvělou šťávu červené řepy na maximum!
Suroviny
mrkev
4
ks
na tenké špalíčky
anglická slanina
4
plátky
na proužky
olivový olej
1
ČL
zázvor (čerstvý)
2
ČL
strouhaný
krupicový cukr
2
PL
přírodní
a šťáva z omytého pomeranče
sherry ocet
2
PL
lze nahradit jablečným
skořice
½
ČL
mletá
špenát
4
hrsti
lískty, propláchnuté
řepa
500
g
povařené, na osminky
Postup
1
Mrkev dvě minuty povařte v osolené vodě. Nechte okapat. Slaninu vyškvařte na pánvi s troškou oleje; vyjměte. Do pánve vsypte zázvor, cukr, pomerančovou kůru a šťávu, ocet a skořici. Nechte minutu dvě probublávat, přidejte řepu a mrkve a minutu prohřejte.
2
Špenát a slaninu vsypte do mísy, přidejte řepu s mrkví a zakápněte kořeněnou zálivkou z pánve. Podávejte při pokojové teplotě nebo vychlazené.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zdravě a lehce: 40 skvělých salátů na každý den(40 receptů )
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů )
- Saláty jako stvořené k velikonoční nádivce(23 receptů )