Kořeněný salát

Kořeněný salát

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3067 kcal
Bílkoviny 82 g
Cukr 125 g
Tuky 342 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Využijte nádhernou barvu a skvělou šťávu červené řepy na maximum!

Suroviny

mrkev 4 ks
na tenké špalíčky
anglická slanina 4 plátky
na proužky
olivový olej 1 ČL
zázvor (čerstvý) 2 ČL
čerstvý, strouhaný
krupicový cukr 2 PL
přírodní
pomeranč 1 ks
nastrouhaná kůra a šťáva, pečlivě omytý
2 PL
sherry ocet lze nahradit jablečným
skořice 0.5 ČL
mletá
špenát 4 hrsti
lískty, propláchnuté
řepa 500 g
povařené, na osminky

Mrkev dvě minuty povařte v osolené vodě. Nechte okapat. Slaninu vyškvařte na pánvi s troškou oleje; vyjměte. Do pánve vsypte zázvor, cukr, pomerančovou kůru a šťávu, ocet a skořici. Nechte minutu dvě probublávat, přidejte řepu a mrkve a minutu prohřejte.

Špenát a slaninu vsypte do mísy, přidejte řepu s mrkví a zakápněte kořeněnou zálivkou z pánve. Podávejte při pokojové teplotě nebo vychlazené.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit