Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněný salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kořeněný salát

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3017 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 114 g
Tuky 342 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Využijte nádhernou barvu a skvělou šťávu červené řepy na maximum!

Související recepty

Suroviny

mrkev 4 ks
na tenké špalíčky
na proužky
olivový olej 1 ČL
zázvor (čerstvý) 2 ČL
strouhaný
přírodní
a šťáva z omytého pomeranče
sherry ocet 2 PL
lze nahradit jablečným
skořice ½ ČL
mletá
špenát 4 hrsti
lískty, propláchnuté
řepa 500 g
povařené, na osminky

Postup

1

Mrkev dvě minuty povařte v osolené vodě. Nechte okapat. Slaninu vyškvařte na pánvi s troškou oleje; vyjměte. Do pánve vsypte zázvor, cukr, pomerančovou kůru a šťávu, ocet a skořici. Nechte minutu dvě probublávat, přidejte řepu a mrkve a minutu prohřejte.

2

Špenát a slaninu vsypte do mísy, přidejte řepu s mrkví a zakápněte kořeněnou zálivkou z pánve. Podávejte při pokojové teplotě nebo vychlazené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...