Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněný štrúdl
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Na 2 štrúdly

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3894 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 532 g
Tuky 135 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspiraci na kořeněný štrúdl jsme hledali v anglické vánoční směsi jablek a sušeného ovoce. Výsledkem je náplň, která má geniálně vyvážený poměr sladkého a kyselého. Je to tak dobré, že to až skoro nejde přestat jíst…

Související recepty

Suroviny

vejce 1 ks
prošlehané
Na náplň
cider 450 ml
třtinový cukr 200 g
jablko 500 g
mletá
zázvor (mletý) 1 ČL
hřebíček 1 špetka
mletý
mleté
rozinky 100 g
sultánky
kandovaná pomerančová a citronová kůra 100 g
lze nahradit mandlovými sirkami
šťáva a najemno nastrouhaná kůra
šťáva a najemno nastrouhaná kůra
brandy 100 ml
lze nahradit koňakem

Postup

1

Na náplň vlijte do rendlíku cider, vsypte cukr a zahřívejte, aby se cukr rozpustil.

2

Jablka zbavte jádřince a pokrájejte na kostičky.

3

Přidejte spolu se zbylými ingrediencemi do hrnce a na mírném plameni vařte 30–45 minut, směs by měla zhoustnout a tekutina by se měla skoro odvařit. Nechte zchladnout.

4

Listové těsto rozrolujte, do středu naneste náplň, zabalte, těsto potřete prošlehaným vejcem a dejte do trouby vyhřáté na 200 ° C.

5

Pečte cca 20–30 minut dozlatova. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/11

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...