Jemné maso odpíchne zajímavá omáčka.
Suroviny
4
ks
vepřová kotleta
rostlinný olej
2
PL
jarní cibulka
2
ks
našikmo nakrájená
zázvor (čerstvý)
čerstvý, oloupaný
rýžový ocet
¼
hrnku
½
hrnku
drubeží vývar
⅓
hrnku
kaki zavařeninna
kaki kousek čerstvého ovoce na ozdobu
sójová omáčka
2
PL
Postup
1
Kotlety zprudka opečte na oleji (dobrý je arašídový) a vyjměte. Přebytečný tuk z pánve slijte, vsypte na ni cibulku a sekaný zázvor a asi minutu smažte. Přilijte ocet, odškrabte přípečky, promíchejte a svařte dohusta, asi na jednu lžíci. Přidejte vývar, zavařeninu a sójovou omáčku, promíchejte, vložte kotlety a na mírném plameni duste asi dvacet minut, až je maso křehké. Podávejte s omáčkou, ozdobené opečenými plátky kaki.
Jiné vůně
Nemusíte-li orientální štiplavost zázvoru, nahraďte jej jemně pokrájenou kedlubnou a/nebo petrželí.
Jiné vůně
Nemusíte-li orientální štiplavost zázvoru, nahraďte jej jemně pokrájenou kedlubnou a/nebo petrželí.