Suroviny
kotrč kadeřavý
velký jako větší květák
vývar zeleninový
sádlo
nebo rostlinný olej na smažení
Na těstíčko
mouka pšeničná hladká
vejce
2
ks
mléko
lze nahradit pivem nebo vínem - volitelné
1) V sezóně (od srpna do října) vyrazíme do borového lesa a najdeme pěknou plodnici kotrče kadeřavého.
2) Houbu doma pořádně osprchujeme, abychom ho zbavili nečistot, a rozebereme ho na menší kusy.
3) Kusy kotrče asi 15 minut povaříme v zeleninovém vývaru (ten po přefiltrování může posloužit k přípravě např. houbové polévky).
4) Připravíme si těstíčko z hladké mouky, vajec a mléka, případně jiné tekuté složky; těstíčko musí být dostatečně husté, aby na kotrči ulpělo a neproteklo.
5) Kotrč necháme vychladnout, obalíme v těstíčku a osmažíme dozlatova.
6) Podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem, nebo jen s čerstvým chlebem.