Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
3,5 (10x)
18. 12. 2017
Kotrč v těstíčku
Kotrč v těstíčku


Velmi snadné
< 60 min
3,5 (10x)

 1) V sezóně (od srpna do října) vyrazíme do borového lesa a najdeme pěknou plodnici kotrče kadeřavého.

2) Houbu doma pořádně osprchujeme, abychom ho zbavili nečistot, a rozebereme ho na menší kusy.

3) Kusy kotrče asi 15 minut povaříme v zeleninovém vývaru (ten po přefiltrování může posloužit k přípravě např. houbové polévky).

4) Připravíme si těstíčko z hladké mouky, vajec a mléka, případně jiné tekuté složky; těstíčko musí být dostatečně husté, aby na kotrči ulpělo a neproteklo.

5) Kotrč necháme vychladnout, obalíme v těstíčku a osmažíme dozlatova.

6) Podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem, nebo jen s čerstvým chlebem.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 75.5 kcal
  • Bílkoviny 6 g
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 5.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt