1) V sezóně (od srpna do října) vyrazíme do borového lesa a najdeme pěknou plodnici kotrče kadeřavého.
2) Houbu doma pořádně osprchujeme, abychom ho zbavili nečistot, a rozebereme ho na menší kusy.
3) Kusy kotrče asi 15 minut povaříme v zeleninovém vývaru (ten po přefiltrování může posloužit k přípravě např. houbové polévky).
4) Připravíme si těstíčko z hladké mouky, vajec a mléka, případně jiné tekuté složky; těstíčko musí být dostatečně husté, aby na kotrči ulpělo a neproteklo.
5) Kotrč necháme vychladnout, obalíme v těstíčku a osmažíme dozlatova.
6) Podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem, nebo jen s čerstvým chlebem.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 75.5 kcal
- Bílkoviny 6 g
- Sacharidy 0 g
- Tuky 5.5 g