
Krabička s uzenou makrelou a fazolemi
Stačí pár surovin a do čtvrt hodinky máte hotový skvělý oběd. Pokud úplně neholdujete uzené makrele, zkuste třeba uzené kuřecí stehno nebo tofu.
Vydání: 2019/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 400 g konzerva bílých fazolí
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1/2 lžičky smetanového křenu
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
- 1/4 červené cibule, nadrobno
- 1-2 filety uzené makrely, zbavené všech kostí
- klínky citronu k podávání
Příprava jídla
1 Fazole vsypte do cedníku, propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat. V misce prošlehejte olivový olej, vinný ocet a smetanový křen. Dochuťte solí a pepřem. Přisypte fazole, petrželku, červenou cibuli a promíchejte. Rozdělte do dvou krabiček a navrch položte filety z makrely a klínky citronu.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář