Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Králičí cacciatore
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do dvou hodin Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2364 kcal
Bílkoviny 212 g
Sacharidy 92 g
Tuky 120 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Cacciatore“ v italštině znamená „lovec“ a i když se dnes často připravuje z kuřete, tento způsob přípravy je obzvlášť vhodný také pro králíka. Králík na způsob cacciatore se dusí s rajčaty, bylinkami, olivami a vínem, což mu dodává výraznou chuť a udrží maso krásně měkké a šťavnaté.

Související recepty

Suroviny

naporcované
mouka 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 3 PL
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
drcený
petrželka 1 svazek
nasekaná
velké
cukr 1 PL

Postup

1

Králíka obalte v mouce smíchané se solí a pepřem.

2

Ve velké mělké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Králíka opečte ve třech dávkách, na každou dávku přidejte další lžíci oleje.

3

Opečeného králíka odložte na talíř a dejte stranou.

4

Do pánve přidejte cibuli a česnek, jemně restujte asi 15 minut, dokud obojí nezměkne.

5

Vmíchejte většinu petržele a ještě pár minut duste.

6

Vraťte králíka do pánve a přilijte víno. Zvyšte teplotu a nechte víno vařit, dokud se jeho objem nezredukuje na polovinu.

7

Přidejte cherry rajčata. Pokud králík není zcela ponořený, dolijte trochu vody.

8

Pánev přikryjte a duste na mírném ohni asi 40 minut, dokud maso nezměkne. Pokud je stále tuhé, pokračujte ve vaření, případně přidejte další vodu, dokud se maso nezačne oddělovat od kosti.

9

Když je maso měkké, přidejte olivy, znovu přikryjte a vařte dalších 5–10 minut.

10

Dochuťte cukrem, solí a pepřem. Posypte zbylou petrželí a podávejte. Servírujte s polentou, bramborovou kaší nebo těstovinami.

Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.

Související články

Apetit magazín