„Cacciatore“ v italštině znamená „lovec“ a i když se dnes často připravuje z kuřete, tento způsob přípravy je obzvlášť vhodný také pro králíka. Králík na způsob cacciatore se dusí s rajčaty, bylinkami, olivami a vínem, což mu dodává výraznou chuť a udrží maso krásně měkké a šťavnaté.
Suroviny
Postup
Králíka obalte v mouce smíchané se solí a pepřem.
Ve velké mělké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Králíka opečte ve třech dávkách, na každou dávku přidejte další lžíci oleje.
Opečeného králíka odložte na talíř a dejte stranou.
Do pánve přidejte cibuli a česnek, jemně restujte asi 15 minut, dokud obojí nezměkne.
Vmíchejte většinu petržele a ještě pár minut duste.
Vraťte králíka do pánve a přilijte víno. Zvyšte teplotu a nechte víno vařit, dokud se jeho objem nezredukuje na polovinu.
Přidejte cherry rajčata. Pokud králík není zcela ponořený, dolijte trochu vody.
Pánev přikryjte a duste na mírném ohni asi 40 minut, dokud maso nezměkne. Pokud je stále tuhé, pokračujte ve vaření, případně přidejte další vodu, dokud se maso nezačne oddělovat od kosti.
Když je maso měkké, přidejte olivy, znovu přikryjte a vařte dalších 5–10 minut.
Dochuťte cukrem, solí a pepřem. Posypte zbylou petrželí a podávejte. Servírujte s polentou, bramborovou kaší nebo těstovinami.
Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.