0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křehká pizza s bramborami a plísňovým sýrem

bramborova pizza
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Křehká pizza s bramborami a plísňovým sýrem

4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5187 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 220 g
Tuky 400 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kreativní využití brambor. Báječná kombinace plísňového sýra a oliv.

Suroviny

brambory 400 g
salátové, oloupané a nakrájené na 3 mm silné plátky
sýr s bílou plísní 400 g
brie, hermelín
těsto na pizzu 2 ks
pizza placka hotová
olivy černé 20 ks
vypeckované
rozmarýn 2 PL
čerstvý, nebo špetka sušeného
olivový olej
na zakapání

Postup

1

Brambory vsypte do hrnce s osolenou vařící vodou a vařte 5 až 7 minut. Neměly by být převařené, aby se při pečení nerozpadly. Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Sýr nakrájejte na tenké plátky.

2

Placky dejte na plech a rovnoměrně na ně rozdělte plátky brambor i sýra a olivy.

3

Posypte rozmarýnem, zakapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a asi 15 minut pečte.

Kouzelná přísada:
Pizzu má rád snad každý, ale leckoho odradí představa kynutého těsta a jeho dlouhého hnětení. Řešení je jediné a díkybohu velmi snadné – kupte hotovou placku a pak ji jenom pokryjte ingrediencemi podle vlastní fantazie (naše náplň je vyloženě nevšední). S plackou z obchodu vám navíc nehrozí, že se z pizzy stane nakynutá peřina, v níž se náplň doslova utopí. V Itálii je poměr přízemí a prvního patra velmi vyvážený, těsto je upečené hezky do křupava a s náplní se vzájemně ‚nepřetlačuje‘.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč