Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křehká pizza s bramborami a plísňovým sýrem
bramborova pizza
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Křehká pizza s bramborami a plísňovým sýrem

4/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5187 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 220 g
Tuky 400 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kreativní využití brambor. Báječná kombinace plísňového sýra a oliv.

Suroviny

salátové, oloupané a nakrájené na 3 mm silné plátky
brie, hermelín
pizza placka hotová
vypeckované
rozmarýn 2 PL
čerstvý, nebo špetka sušeného
olivový olej
na zakapání

Postup

1

Brambory vsypte do hrnce s osolenou vařící vodou a vařte 5 až 7 minut. Neměly by být převařené, aby se při pečení nerozpadly. Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Sýr nakrájejte na tenké plátky.

2

Placky dejte na plech a rovnoměrně na ně rozdělte plátky brambor i sýra a olivy.

3

Posypte rozmarýnem, zakapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a asi 15 minut pečte.

Kouzelná přísada:
Pizzu má rád snad každý, ale leckoho odradí představa kynutého těsta a jeho dlouhého hnětení. Řešení je jediné a díkybohu velmi snadné – kupte hotovou placku a pak ji jenom pokryjte ingrediencemi podle vlastní fantazie (naše náplň je vyloženě nevšední). S plackou z obchodu vám navíc nehrozí, že se z pizzy stane nakynutá peřina, v níž se náplň doslova utopí. V Itálii je poměr přízemí a prvního patra velmi vyvážený, těsto je upečené hezky do křupava a s náplní se vzájemně ‚nepřetlačuje‘.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč