Tohle jsou rakvičky – jen v jiném kabátku. Příprava je přímo blesková, nejpracnější je rozdělit žloutkovou hmotu do formiček.
Suroviny
Postup
1
1 Žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu šlehejte, až hmota zhoustne, zesvětlá a nabude; není k tomu nutné používat elektrické metly, postačí i ruční metlička.
2 Formičky zlehka vytřete olejem a naplňte těstem; stačí do poloviny, protože těsto vyskočí. Pečte při 170 °C do světle zlaté barvy – na zkoušku jednu křehotinku rozlomte, aby nebyla uprostřed syrová. Ještě teplé vyloupejte z formiček. Podávejte jen tak, výborné jsou s čerstvě ušlehanou šlehačkou.
NĚCO NAVÍC
Křehotinky výborně vypadají i ve formičkách na ořechy.