Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křehotinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 31
Do 30 minut Snadné celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2048 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 158 g
Tuky 124 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jsou rakvičky – jen v jiném kabátku. Příprava je přímo blesková, nejpracnější je rozdělit žloutkovou hmotu do formiček.

Suroviny

tuk
třeba olej na vymazání formiček

Postup

1

1 Žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu šlehejte, až hmota zhoustne, zesvětlá a nabude; není k tomu nutné používat elektrické metly, postačí i ruční metlička.

2 Formičky zlehka vytřete olejem a naplňte těstem; stačí do poloviny, protože těsto vyskočí. Pečte při 170 °C do světle zlaté barvy – na zkoušku jednu křehotinku rozlomte, aby nebyla uprostřed syrová. Ještě teplé vyloupejte z formiček. Podávejte jen tak, výborné jsou s čerstvě ušlehanou šlehačkou.

NĚCO NAVÍC
Křehotinky výborně vypadají i ve formičkách na ořechy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...