0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křehotinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 27
Do 30 minut Snadné celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2048 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 158 g
Tuky 124 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jsou rakvičky – jen v jiném kabátku. Příprava je přímo blesková, nejpracnější je rozdělit žloutkovou hmotu do formiček.

Suroviny

žloutek 4 ks
moučkový cukr 150 g
vanilkový cukr 1 ČL
citronová šťáva
pár kapek
tuk
třeba olej na vymazání formiček

1 Žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu šlehejte, až hmota zhoustne, zesvětlá a nabude; není k tomu nutné používat elektrické metly, postačí i ruční metlička.

2 Formičky zlehka vytřete olejem a naplňte těstem; stačí do poloviny, protože těsto vyskočí. Pečte při 170 °C do světle zlaté barvy – na zkoušku jednu křehotinku rozlomte, aby nebyla uprostřed syrová. Ještě teplé vyloupejte z formiček. Podávejte jen tak, výborné jsou s čerstvě ušlehanou šlehačkou.

NĚCO NAVÍC
Křehotinky výborně vypadají i ve formičkách na ořechy.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč