0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křehotinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7 / 5. Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Snadné celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2048 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 158 g
Tuky 124 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jsou rakvičky – jen v jiném kabátku. Příprava je přímo blesková, nejpracnější je rozdělit žloutkovou hmotu do formiček.

Suroviny

žloutek 4 ks
moučkový cukr 150 g
vanilkový cukr 1 ČL
citronová štáva
pár kapek
tuk
třeba olej na vymazání formiček

1 Žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu šlehejte, až hmota zhoustne, zesvětlá a nabude; není k tomu nutné používat elektrické metly, postačí i ruční metlička.

2 Formičky zlehka vytřete olejem a naplňte těstem; stačí do poloviny, protože těsto vyskočí. Pečte při 170 °C do světle zlaté barvy – na zkoušku jednu křehotinku rozlomte, aby nebyla uprostřed syrová. Ještě teplé vyloupejte z formiček. Podávejte jen tak, výborné jsou s čerstvě ušlehanou šlehačkou.

NĚCO NAVÍC
Křehotinky výborně vypadají i ve formičkách na ořechy.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit