0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krém ze zelených oliv

Krém ze zelených oliv

4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6519 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 41 g
Tuky 632 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Španělé říkají tomuto jednoduchému pyré pasta de aceituna. Je skvělé na světlé pečivo, jako je třeba bageta nebo ciabatta. Zkuste je na jednohubky, podávané před obědem nebo večeří, či na piknik. Pyré si můžete připravit až dva dny předem.

Suroviny

olivy zelené 40 ks
bez pecek
kapary 1 PL
mandle 1 PL
mleté
česnek 1
rozdrcený
olivový olej 4 PL
extra panenský
kmín 0.25
mletý
paprika mletá sladká 0.25

1 Všechny přísady zpracujte v mixéru na hrubší pyré.

2 Přesuňte do misky, přikryjte a uchovejte v chladu až do podávání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit