Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová rybí polévka s uzeným pstruhem a pórkem

Hustá a plná dobrých věcí

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Vaření 0:45
Polévka Česká

Ingredience

    • 1 litr zeleninového vývaru nebo vody
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 400 g rybích odřezků (my jsme použili kapra a amura)
    • 2 lžíce másla
    • 2 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
    • 1 pórek, nakrájený na plátky
    • 2 bobkové listy
    • 2 střední brambory, oloupané a nakrájené na kostky
    • 1 lžíce hladké mouky
    • hrst baby špenátu
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 200 g uzeného pstruha

Příprava jídla

1 V 1 litru osolené vody nebo zeleninového vývaru vařte rybí odřezky asi 30 minut. Během vaření sbírejte pěnu. Přeceďte, vývar i maso uchovejte a nechte vychladnout. Maso oberte a zbavte kostí.

2 Na másle opékejte celer, pórek, bobkový list a brambory asi 5 minut. Zaprašte moukou a míchejte ještě minutu. Zalijte připraveným vývarem, promíchejte a vařte 10 minut nebo až budou brambory měkké.

3 Zjemněte smetanou, vložte špenát, obrané rybí maso, kousky uzeného pstruha a už jen prohřejte. Osolte a opepřete podle chuti.

NĚCO NAVÍC

Jak poznat čerstvou rybu? U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pstruh na mandlích

Marinovaný kapr

Candát na víně

Amur na sardeli

Hronovy kapří škvarky se dvěma dipy

Skvělá ryba... 6 receptů, které musíte ochutnat

REKLAMA

Přidat komentář