Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3067 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 243 g
Tuky 155 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Namusejí být zrovna Vánoce, abyste se mohli připravit rybí polévku. Vyzkoušejte třeba tuhle krémovou s uzeným pstruhem!

Suroviny

vývar zeleninový 1 l
sůl a pepř
ryba 400 g
odřezky a zbytky po naporcování
řapíkatý celer 2 snítky
na drobno
pórek 1 ks
na plátky
střední, na kostky
pstruh uzený 200 g

Postup

1

V 1 litru osolené vody nebo zeleninového vývaru vařte rybí odřezky asi 30 minut. Během vaření sbírejte pěnu. Přeceďte, vývar i maso uchovejte a nechte vychladnout. Maso oberte a zbavte kostí.

2

Na másle opékejte celer, pórek, bobkový list a brambory asi 5 minut. Zaprašte moukou a míchejte ještě minutu. Zalijte připraveným vývarem, promíchejte a vařte 10 minut nebo až budou brambory měkké.

3

Zjemněte smetanou, vložte špenát, obrané rybí maso, kousky uzeného pstruha a už jen prohřejte. Osolte a opepřete podle chuti.

NĚCO NAVÍC

Jak poznat čerstvou rybu? U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč