Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Krémový cheesecake s maracujovým želé

Popis receptu: 

Jemná krémová chuť v kombinaci s nakyslou chutí maracujového želé je prostě dokonalá... Jeden kousek nikdy nestačí!

Autor: Zuzana Pokorná
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: průměr formy 26cm
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Na základ budete potřebovat:

    • 1x sušenky karamelové Lotus
    • 100g mandlové mouky
    • asi 80g rozpuštěného másla (klidně o trochu víc)

    1 směs na korpusu:

    • 250g mascarpone
    • 2x125g sýru Philadelphia
    • 120g cukru
    • 4 vejce
    • 3 lžičky citronové šťávy
    • špetky soli

    2 vrstva:

    • 3 zakysané smetany
    • 1 vejce
    • 2x vanilkový cukr
    • špetka soli

    Macacujové želé

    • 200g macacujového pyré
    • 50g cukru krupice
    • 3,2g plátkové želatiny (2 plátky)

    Ovoce na dozdobení

Příprava jídla

Podle velikosti formy si vystřihněte kolečko z pečícího papíru. Vymažte máslem formu kolem dokola a spodek vyložte kolečkem z pečícího papíru.  

Troubu dejte zahřát na 160st (horkovzduch – u normální bych zvýšila na 170st).

Sušenky rozdrťte (nejlépe v robotu) a přidejte k nim mandlovou mouku a rozpuštěné máslo. Korpus nebude díky mandlové mouce tak sladký, ale neztratí nic ze své karamelové chuti.

I přes to, že jste přidali máslo, bude směs působit stále "sypavě" a tak ji nasypte do formy a udusejte to hladka – třeba skleničkou. Vytvořte i mírný okraj.

Na sušenkový základ nalijte směs z mascarpone, Philadelphie, cukru, vajec, citronové šťávy a soli. Stačí dát vše do mísy a nechat promíchat do hladka v robotu. Následně dejte na 20min péct na 160st.. Po 20min  ztlumte na 140st a pečte dalších 25min.

Vyndejte upečený cheescake a zvyšte teplotu trouby na 190st.

Po upečení posypte povrch skořicí a zalijte krémem ze zakysané smetany, vejce, cukru a špetky soli. Opět dejte zapéct a tentokrát jen na 10 minut na připravených 190st.

Necháme vychladnout. Na úplně vychladlý cheesecake nalijeme macacujové želé. To připravíme tak, že si dáme želatinu na 10min nabobtnat do studené vody. Mezitím si pyré smícháme s cukrem a zahřejeme pod bod varu. Stáhneme z plotny a přimícháme připravenou želatinu.

Následně hrnec se směsí dáme do studené vody a mícháme směs, dokud nám nevychladne (je to cca 3-5min.). Vychladlou směs nalijeme na vychladlý cheesecake a ozdobíme ovocem (např. kuličky bezpeckového vína a zrníčky granátového jablka).

Cheesecake dáme (nejlépe přes noc) vychladit do lednice.

REKLAMA

Přidat komentář