0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémový cheesecake s maracujovým želé

Krémový cheesecake s maracujovým želé

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5846 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 463 g
Tuky 390 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Základ
sušenky 1 bal
Lotus
mouka mandlová 100 g
máslo 80 g
rozpuštěné
Směs na korpus
mascarpone 250 g
sýr 250 g
sýr Philadelfia,
cukr 120 g
vejce 4 ks
citronová kůra 3
sůl špetka
zakysaná smetana 3 ks
vejce 1 ks
vanilkový cukr 2 ks
sůl špetka

Podle velikosti formy si vystřihněte kolečko z pečícího papíru. Vymažte máslem formu kolem dokola a spodek vyložte kolečkem z pečícího papíru.  

Troubu dejte zahřát na 160st (horkovzduch – u normální bych zvýšila na 170st).

Sušenky rozdrťte (nejlépe v robotu) a přidejte k nim mandlovou mouku a rozpuštěné máslo. Korpus nebude díky mandlové mouce tak sladký, ale neztratí nic ze své karamelové chuti.

I přes to, že jste přidali máslo, bude směs působit stále "sypavě" a tak ji nasypte do formy a udusejte to hladka – třeba skleničkou. Vytvořte i mírný okraj.

Na sušenkový základ nalijte směs z mascarpone, Philadelphie, cukru, vajec, citronové šťávy a soli. Stačí dát vše do mísy a nechat promíchat do hladka v robotu. Následně dejte na 20min péct na 160st.. Po 20min  ztlumte na 140st a pečte dalších 25min.

Vyndejte upečený cheescake a zvyšte teplotu trouby na 190st.

Po upečení posypte povrch skořicí a zalijte krémem ze zakysané smetany, vejce, cukru a špetky soli. Opět dejte zapéct a tentokrát jen na 10 minut na připravených 190st.

Necháme vychladnout. Na úplně vychladlý cheesecake nalijeme macacujové želé. To připravíme tak, že si dáme želatinu na 10min nabobtnat do studené vody. Mezitím si pyré smícháme s cukrem a zahřejeme pod bod varu. Stáhneme z plotny a přimícháme připravenou želatinu.

Následně hrnec se směsí dáme do studené vody a mícháme směs, dokud nám nevychladne (je to cca 3-5min.). Vychladlou směs nalijeme na vychladlý cheesecake a ozdobíme ovocem (např. kuličky bezpeckového vína a zrníčky granátového jablka).

Cheesecake dáme (nejlépe přes noc) vychladit do lednice.

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč