Krémový cheesecake s maracujovým želé

Krémový cheesecake s maracujovým želé

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do hodiny Velmi snadné

Suroviny

Základ
sušenky 1 bal
Lotus
mouka mandlová 100 g
máslo 80 g
rozpuštěné
Směs na korpus
mascarpone 250 g
sýr 250 g
sýr Philadelfia,
cukr 120 g
vejce 4 ks
citronová kůra 3
sůl špetka
zakysaná smetana 3 ks
vejce 1 ks
vanilkový cukr 2 ks
sůl špetka

Podle velikosti formy si vystřihněte kolečko z pečícího papíru. Vymažte máslem formu kolem dokola a spodek vyložte kolečkem z pečícího papíru.  

Troubu dejte zahřát na 160st (horkovzduch – u normální bych zvýšila na 170st).

Sušenky rozdrťte (nejlépe v robotu) a přidejte k nim mandlovou mouku a rozpuštěné máslo. Korpus nebude díky mandlové mouce tak sladký, ale neztratí nic ze své karamelové chuti.

I přes to, že jste přidali máslo, bude směs působit stále "sypavě" a tak ji nasypte do formy a udusejte to hladka – třeba skleničkou. Vytvořte i mírný okraj.

Na sušenkový základ nalijte směs z mascarpone, Philadelphie, cukru, vajec, citronové šťávy a soli. Stačí dát vše do mísy a nechat promíchat do hladka v robotu. Následně dejte na 20min péct na 160st.. Po 20min  ztlumte na 140st a pečte dalších 25min.

Vyndejte upečený cheescake a zvyšte teplotu trouby na 190st.

Po upečení posypte povrch skořicí a zalijte krémem ze zakysané smetany, vejce, cukru a špetky soli. Opět dejte zapéct a tentokrát jen na 10 minut na připravených 190st.

Necháme vychladnout. Na úplně vychladlý cheesecake nalijeme macacujové želé. To připravíme tak, že si dáme želatinu na 10min nabobtnat do studené vody. Mezitím si pyré smícháme s cukrem a zahřejeme pod bod varu. Stáhneme z plotny a přimícháme připravenou želatinu.

Následně hrnec se směsí dáme do studené vody a mícháme směs, dokud nám nevychladne (je to cca 3-5min.). Vychladlou směs nalijeme na vychladlý cheesecake a ozdobíme ovocem (např. kuličky bezpeckového vína a zrníčky granátového jablka).

Cheesecake dáme (nejlépe přes noc) vychladit do lednice.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit