Podle velikosti formy si vystřihněte kolečko z pečícího papíru. Vymažte máslem formu kolem dokola a spodek vyložte kolečkem z pečícího papíru.
Troubu dejte zahřát na 160st (horkovzduch – u normální bych zvýšila na 170st).
Sušenky rozdrťte (nejlépe v robotu) a přidejte k nim mandlovou mouku a rozpuštěné máslo. Korpus nebude díky mandlové mouce tak sladký, ale neztratí nic ze své karamelové chuti.
I přes to, že jste přidali máslo, bude směs působit stále "sypavě" a tak ji nasypte do formy a udusejte to hladka – třeba skleničkou. Vytvořte i mírný okraj.
Na sušenkový základ nalijte směs z mascarpone, Philadelphie, cukru, vajec, citronové šťávy a soli. Stačí dát vše do mísy a nechat promíchat do hladka v robotu. Následně dejte na 20min péct na 160st.. Po 20min ztlumte na 140st a pečte dalších 25min.
Vyndejte upečený cheescake a zvyšte teplotu trouby na 190st.
Po upečení posypte povrch skořicí a zalijte krémem ze zakysané smetany, vejce, cukru a špetky soli. Opět dejte zapéct a tentokrát jen na 10 minut na připravených 190st.
Necháme vychladnout. Na úplně vychladlý cheesecake nalijeme macacujové želé. To připravíme tak, že si dáme želatinu na 10min nabobtnat do studené vody. Mezitím si pyré smícháme s cukrem a zahřejeme pod bod varu. Stáhneme z plotny a přimícháme připravenou želatinu.
Následně hrnec se směsí dáme do studené vody a mícháme směs, dokud nám nevychladne (je to cca 3-5min.). Vychladlou směs nalijeme na vychladlý cheesecake a ozdobíme ovocem (např. kuličky bezpeckového vína a zrníčky granátového jablka).
Cheesecake dáme (nejlépe přes noc) vychladit do lednice.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 5846 kcal
- Bílkoviny 140 g
- Sacharidy 463 g
- Tuky 390 g