0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krevety na okurce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut 24 jednohubek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3955 kcal
Bílkoviny 548 g
Sacharidy 310 g
Tuky 43 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelná kombinace. Při přípravě dejte pozor na jedinou věc – aby zbylo na hosty!

Suroviny

krevety 25 ks
spařené horkou vodou
citronová šťáva
toustový chléb 6 ks
světlý, bez kůrek
máslo
petrželkové (viz postup)
tenké dlouhé plátky
kopr svazek
čerstvý, nasekaný

1 Krevety pokapejte citronem. Chleby dejte na 5–7 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Po vychladnutí je zlehka potřete petrželovým máslem. Na každý chleba dejte dva plátky okurky, trochu kopru a ve dvou dvojicích za sebou i krevety. Rozkrájejte na 4 jednohubky.

2 Petrželkové máslo
Rozehřejte kousek ze 120 g másla a osmahněte na něm 1 nasekanou šalotku. Přilijte lžíci bílého vína a povařte. Osolte, zchlaďte a spojte se zbývajícím máslem a lžící najemno nasekané petrželky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč