Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krevety na okurce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut 24 jednohubek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3955 kcal
Bílkoviny 548 g
Sacharidy 310 g
Tuky 43 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelná kombinace. Při přípravě dejte pozor na jedinou věc – aby zbylo na hosty!

Související recepty

Suroviny

krevety 25 ks
spařené horkou vodou
světlý, bez kůrek
petrželkové (viz postup)
tenké dlouhé plátky
kopr svazek
čerstvý, nasekaný

Postup

1

Krevety pokapejte citronem. Chleby dejte na 5–7 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Po vychladnutí je zlehka potřete petrželovým máslem. Na každý chleba dejte dva plátky okurky, trochu kopru a ve dvou dvojicích za sebou i krevety. Rozkrájejte na 4 jednohubky.

2

Petrželkové máslo
Rozehřejte kousek ze 120 g másla a osmahněte na něm 1 nasekanou šalotku. Přilijte lžíci bílého vína a povařte. Osolte, zchlaďte a spojte se zbývajícím máslem a lžící najemno nasekané petrželky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...