Krevety na okurce

Krevety na okurce

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut 24 jednohubek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1630 kcal
Bílkoviny 48 g
Cukr 310 g
Tuky 18 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Neodolatelná kombinace. Při přípravě dejte pozor na jedinou věc – aby zbylo na hosty!

Suroviny

25 ks
kreveta spařené horkou vodou
citronová štáva
toustový chléb 6 ks
světlý, bez kůrek
máslo
petrželkové (viz níže)
okurka 2 ks
tenké dlouhé plátky
kopr svazek
čerstvý, nasekaný

Krevety pokapejte citronem. Chleby dejte na 5–7 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Po vychladnutí je zlehka potřete petrželovým máslem. Na každý chleba dejte dva plátky okurky, trochu kopru a ve dvou dvojicích za sebou i krevety. Rozkrájejte na 4 jednohubky.

Petrželkové máslo
Rozehřejte kousek ze 120 g másla a osmahněte na něm 1 nasekanou šalotku. Přilijte lžíci bílého vína a povařte. Osolte, zchlaďte a spojte se zbývajícím máslem a lžící najemno nasekané petrželky.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit