Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné 10–12 (v menu)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 15184 kcal
Bílkoviny 435 g
Sacharidy 257 g
Tuky 1294 g
Vláknina 219 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Romesco je tradiční katalánská omáčka k namáčení. Často se jí k mořským plodům, drůbeži nebo zelenině. Naši verzi podávejte jako tapas společně s kořeněnými vepřovými špejlemi, španělskou tortillou s pečenými paprikami a s chlebíčky se šunkou Serrano.

Suroviny

nejlépe kapie
česnek 3 stroužky
neloupané
rajčatová směs 1 ks
krajíček staršího bílého chleba
olivový olej 8 PL
vinný ocet červený 2 PL
krevety tygří 400 g
velké vařené
mandle 10 ks
oloupané
lískové oříšky 10 ks
oloupané
petrželka 3 snítky
nejlépe hladkolisté
sůl

Postup

1

Co můžete udělat tři dny dopředu
Papriku podélně rozpulte a odstraňte stopku a semena. Grilovací pánev vyložte alobalem a položte na ni půlky papriky slupkou dolů, česnek, chilli papričku a rajče. Grilujte 2 minuty, pak obraťte rajče a ještě 2 minuty grilujte. Rajče vyjměte velkou lžící, oloupejte, rozčtvrťte a vyjměte semena. Pak rajče nasekejte nahrubo.

 

2

Zbývající obsah pánve grilujte dalších 4–5 minut, aby slupky paprik zčernaly a česnek začal měknout (pozná se to podle toho, že se slupka odlupuje). Až papriky trochu zchladnou, oloupejte je a z chilli papričky odstraňte semena. Dužninu z obou paprik nasekejte. Česnek oloupejte.

 

3

Zahřejte 3 lžíce oleje v jiné pánvi, vsypte papriky a česnek a 3 minuty opékejte. Chléb natrhejte a přidejte na pánev. Obracejte ho, aby lehce zhnědl. Obsah pánve nahrubo semelte v mixéru spolu s rajčaty, solí, octem a zbývajícím olejem. Omáčku vložte do misky, nechte zchladnout, přetáhněte fólií a dejte do chladničky, kde vydrží až 3 dny.

 

4

Před podáváním

Oříšky a mandle opražte v troubě nebo na pánvi. Pak je najemno semelte v robotu spolu s petrželkou. Vmíchejte je do připravené omáčky. Omáčku podávejte v misce spolu s oloupanými krevetami. Na stůl dejte napichovátka.

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč