Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krevety & slanina s omáčkou salmorejo
Krevety & slanina s omáčkou salmorejo
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krevety & slanina s omáčkou salmorejo

4/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné 4-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4571 kcal
Bílkoviny 660 g
Sacharidy 44 g
Tuky 180 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Superrychlý předkrm z grilu.

Suroviny

krevety 16 ks
čerstvé, velké
česnek 2 stroužky
petrželka hrst
hladkolistá
z půlky citronu
olivový olej 1 PL
sůl mořská
slanina 8 plátky
sušená slanina
Na omáčku salmorejo
rajče 200 g
masitá, oválná
česnek 1 stroužek
drcený
bageta 50 g
bez kůrky, asi 2 dny staré
olivový olej 2 PL

Postup

1

Na omáčku rozmixujte rajčata a česnek. Směs protřete sítem, abyste odstranili slupky a semínka. Hustou šťávu vraťte do mixéru a přidejte pečivo. Promixujte a nechte 15 minut odpočívat. Osolte a pak za stálého mixování přilévejte olej a 40 ml ledové vody, až bude omáčka hladká a sametová.

2

Krevety oloupejte, ale ponechte jim ocásek, a smíchejte je s česnekem, polovinou petrželky, citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolte a napíchejte po čtyřech na špejle.

3

Grilujte krevety a vedle slaninu 2–3 minuty po každé straně nebo dozlatova.

4

Omáčku salmorejo rozdělte do misek, aby si v ní krevety a slaninu mohl každý namáčet.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...