0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kroupové rizoto & žampiony

Kroupové rizoto & žampiony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kroupové rizoto & žampiony

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1454 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 75 g
Tuky 80 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kroupy hlásí návrat! Zkuste z nich místo rýže připravit rizoto. Uvidíte, že sklidíte úspěch.

Suroviny

vývar zeleninový 1 l
nebo kuřecí
máslo 2 PL
cibule 1 ks
velká, nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
ječné kroupy 1 hrnek
žampiony portobello 4 ks
velké
olivový olej 2 PL
+ navíc na salát
sůl
pepř
čerstvě mletý
nasekaný nahrubo
tymián 2 ČL
čerstvý, lístky nasekané
rozmarýn 1 ČL
čerstvý, lístky nasekané
parmazán ½ hrnku
+ navíc k podávání
na salát
polníček
na salát
citronová šťáva
podle chuti

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. V hrnci ohřejte vývar.

2

V hluboké pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a opečte dosklovita, vsypte česnek a nechte jej rozvonět. Přisypte kroupy, promíchejte, podlijte vínem a nechte částečně odvařit. Přilijte zhruba polovinu vývaru a vařte. Když kroupy všechen vývar absorbují, přilévejte zbylý postupně, vždy 1–2 naběračky, dokud nebudou kroupy měkké.

3

Zatímco se vaří kroupy, vyložte plech pečicím papírem, žampiony potřete olejem a rozložte je na plech žebrováním nahoru. Osolte a opepřete, dejte do trouby a pečte je 12–15 minut. Vyjměte je a otočte žebrováním dolů.

4

Ke kroupám vmíchejte špenát a nechte zavadnout. Přidejte tymián, rozmarýn, osolte a opepřete. Odstavte a vmíchejte parmazán.

5

Rukolu a polníček smíchejte, zakápněte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte, opepřete a promíchejte.

6

Rizoto rozdělte do upečených žampionů a podávejte sypané parmazánem, petrželkou a se salátkem z rukoly a polníčku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč