Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kroupové rizoto & žampiony

Kroupové rizoto & žampiony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kroupové rizoto & žampiony

4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1454 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 75 g
Tuky 80 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kroupy hlásí návrat! Zkuste z nich místo rýže připravit rizoto. Uvidíte, že sklidíte úspěch.

Suroviny

vývar zeleninový 1 l
nebo kuřecí
velká, nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
ječné kroupy 1 hrnek
žampiony portobello 4 ks
velké
olivový olej 2 PL
+ navíc na salát
sůl
pepř
čerstvě mletý
nasekaný nahrubo
tymián 2 ČL
čerstvý, lístky nasekané
rozmarýn 1 ČL
čerstvý, lístky nasekané
parmazán ½ hrnku
+ navíc k podávání
na salát
polníček
na salát

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. V hrnci ohřejte vývar.

2

V hluboké pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a opečte dosklovita, vsypte česnek a nechte jej rozvonět. Přisypte kroupy, promíchejte, podlijte vínem a nechte částečně odvařit. Přilijte zhruba polovinu vývaru a vařte. Když kroupy všechen vývar absorbují, přilévejte zbylý postupně, vždy 1–2 naběračky, dokud nebudou kroupy měkké.

3

Zatímco se vaří kroupy, vyložte plech pečicím papírem, žampiony potřete olejem a rozložte je na plech žebrováním nahoru. Osolte a opepřete, dejte do trouby a pečte je 12–15 minut. Vyjměte je a otočte žebrováním dolů.

4

Ke kroupám vmíchejte špenát a nechte zavadnout. Přidejte tymián, rozmarýn, osolte a opepřete. Odstavte a vmíchejte parmazán.

5

Rukolu a polníček smíchejte, zakápněte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte, opepřete a promíchejte.

6

Rizoto rozdělte do upečených žampionů a podávejte sypané parmazánem, petrželkou a se salátkem z rukoly a polníčku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč