0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kroupové rizoto & žampiony

Kroupové rizoto & žampiony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kroupové rizoto & žampiony

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1454 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 75 g
Tuky 80 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kroupy hlásí návrat! Zkuste z nich místo rýže připravit rizoto. Uvidíte, že sklidíte úspěch.

Suroviny

vývar zeleninový 1 l
nebo kuřecí
máslo 2 PL
cibule 1 ks
velká, nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
ječné kroupy 1 hrnek
víno bílé 0.5 hrnku
žampiony portobello 4 ks
velké
olivový olej 2 PL
+ navíc na salát
sůl
pepř
čerstvě mletý
špenát 100 g
nasekaný nahrubo
tymián 2 ČL
čerstvý, lístky nasekané
rozmarýn 1 ČL
čerstvý, lístky nasekané
parmazán 0.5 hrnku
+ navíc k podávání
rukola
na salát
polníček
na salát
citronová štáva
podle chuti

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. V hrnci ohřejte vývar.

2

V hluboké pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a opečte dosklovita, vsypte česnek a nechte jej rozvonět. Přisypte kroupy, promíchejte, podlijte vínem a nechte částečně odvařit. Přilijte zhruba polovinu vývaru a vařte. Když kroupy všechen vývar absorbují, přilévejte zbylý postupně, vždy 1–2 naběračky, dokud nebudou kroupy měkké.

3

Zatímco se vaří kroupy, vyložte plech pečicím papírem, žampiony potřete olejem a rozložte je na plech žebrováním nahoru. Osolte a opepřete, dejte do trouby a pečte je 12–15 minut. Vyjměte je a otočte žebrováním dolů.

4

Ke kroupám vmíchejte špenát a nechte zavadnout. Přidejte tymián, rozmarýn, osolte a opepřete. Odstavte a vmíchejte parmazán.

5

Rukolu a polníček smíchejte, zakápněte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte, opepřete a promíchejte.

6

Rizoto rozdělte do upečených žampionů a podávejte sypané parmazánem, petrželkou a se salátkem z rukoly a polníčku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit