Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kroupové rizoto & žampiony
Kroupové rizoto & žampiony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kroupové rizoto & žampiony

4.9/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1454 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 75 g
Tuky 80 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kroupy hlásí návrat! Zkuste z nich místo rýže připravit rizoto. Uvidíte, že sklidíte úspěch.

Suroviny

vývar zeleninový 1 l
nebo kuřecí
velká, nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
ječné kroupy 1 hrnek
žampiony portobello 4 ks
velké
olivový olej 2 PL
+ navíc na salát
sůl
pepř
čerstvě mletý
nasekaný nahrubo
tymián 2 ČL
čerstvý, lístky nasekané
rozmarýn 1 ČL
čerstvý, lístky nasekané
parmazán ½ hrnku
+ navíc k podávání
na salát
polníček
na salát

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. V hrnci ohřejte vývar.

2

V hluboké pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a opečte dosklovita, vsypte česnek a nechte jej rozvonět. Přisypte kroupy, promíchejte, podlijte vínem a nechte částečně odvařit. Přilijte zhruba polovinu vývaru a vařte. Když kroupy všechen vývar absorbují, přilévejte zbylý postupně, vždy 1–2 naběračky, dokud nebudou kroupy měkké.

3

Zatímco se vaří kroupy, vyložte plech pečicím papírem, žampiony potřete olejem a rozložte je na plech žebrováním nahoru. Osolte a opepřete, dejte do trouby a pečte je 12–15 minut. Vyjměte je a otočte žebrováním dolů.

4

Ke kroupám vmíchejte špenát a nechte zavadnout. Přidejte tymián, rozmarýn, osolte a opepřete. Odstavte a vmíchejte parmazán.

5

Rukolu a polníček smíchejte, zakápněte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte, opepřete a promíchejte.

6

Rizoto rozdělte do upečených žampionů a podávejte sypané parmazánem, petrželkou a se salátkem z rukoly a polníčku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

AD
Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce
  • Zajímavosti

Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce

Přemýšlíte, co připravit rodině k obědu nebo večeři, a nechce se vám stát hodiny v kuchyni? Vyzkoušejte rychlý a snadný recept na kuřecí nudličky v hořčičné omáčce, ke kterým si kromě pečených brambor můžete udělat třeba rýži, těstoviny...